FOTO Sjajna atmosfera u Stažnjevcu: domaćini obranili naslov državnih prvaka u sportskoj rekreaciji na selu Foto: Grad Ivanec

FOTO Sjajna atmosfera u Stažnjevcu: domaćini obranili naslov državnih prvaka u sportskoj rekreaciji na selu

VV | 7.7.2024. u 18:43h | Objavljeno u Društvo

Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec obranila je naslov državnih prvaka Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu, drugo mjesto pripalo je DŠR-u Višnjica, dok je pehar za treće mjesto, također, ostao u Ivancu, a pripao je DSR-u Salinovec.

Hrvatski festival sportske rekreacije na selu, 28. izdanje, održano je na sportskom igralištu u Stažnjevcu jučer, 6. srpnja, a domaćin je ove godine bio UŠR Stažnjevec, kao laureat na prošlogodišnjem festivalu održanom u Poljani Biškupečkoj. Uz UŠR Stažnjevec, organizator Festivala je i HSSR "Sport za sve“, a natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Ove godine snage u seoskim igrama odmjerilo je sedam ekipa pristiglih iz Varaždinske i Virovitičko-podravske županije, a uz domaćine bile su tu i ekipe DSR-a Salinovec, DSR-a Podgorje, UŠR-a Višnjica, DŠR-a Lančić – Knapić, UŠR-a Lepoglavska Ves te USR-a Mladost Vukosavljevica. Natjecalo se u čak deset disciplina.

Sjajna sportska atmosfera krenula je od jutra, prilikom mimohoda i postrojavanja ekipa, svi natjecatelji dočekani su uz pljesak i ovacije, a rekreativce su dočekali domaćini te predstavnici pokrovitelja i sponzora – Grada Ivanca, Varaždinske županije, Hrvatskog i Županijskog saveza sportske rekreacije "Sport za sve“ i Turističke zajednice grada Ivanca.

U ime domaćina, okupljenima se obratio i poželio im dobrodošlicu predsjednik UŠR-a Stažnjevec Denis Šimek.

- I sada se prisjećam sreće i ponosa nakon naše pobjede na 27. festivalu sportske rekreacije na selu, prošle godine. No, danas kao domaćinu moja sreće i ponos još su veći. Čuvamo našu tradiciju i običaje, a sve je to plod dugogodišnjeg rada nas rekreativaca i entuzijasta. Za organizaciju ovog festivala uložili smo 100-tine sati volonterskog rada, a ovo je ujedno i prilika i da svima na tome iskreno zahvalimo - poručio je, među ostalim, D. Šimek.

Nikola Sedlar, tajnik UŠR-a Stažnjeve zahvalio se svima na financijskoj, organizacijskoj i logističkoj pomoći u organizaciji Festivala, dok je zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić pohvalio organizatore.

- Prije svega pohvale UŠR-u Stažnjevec na organizaciji, a vama svima želim puno sportske sreće i uspjeha. Ono što želim istaknuti je da Grad Ivanec ulaže i nastavit će ulagati financijska sredstva u sportske manifestacije i sportsku infrastrukturu – rekao je Friščić.

Čestitke UŠR-u Stažnjevec na izvrsnoj organizaciji i uloženom trudu, uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec, ujedno izaslanik župana Varaždinske županije, Zdenko Đuras.

- Današnji državni festival bitan je za Stažnjevec, ali i za grad Ivanec. Želim vam puno sreće i spretnosti u natjecanju te lijepo cjelodnevno druženje – poručio je.

Na svečanom otvorenju bio je i saborski zastupnik Predrag Štromar, koji je, također, uputio riječi pohvale i dobrodošlice, a otvorenju se pridružila i direktorica Turističke zajednice grada Ivanca Jelena Županić. Turistička zajednica za ekipe je osigurala prigodne suvenire i promotivni materijal Ivanca – Planinarskog grada.

28. hrvatski festival sportske rekreacije na selu otvorila je predsjednica Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marija Bilman.

- Organizacija još jednog festivala sportske rekreacije na selu dokazuje da još jednom rušimo stereotipe o tome kako rekreacija na selu nije potrebna ni važna. Hvala svima koji su uključeni u sportsku rekreaciju, a prije svega zahvala domaćinima, UŠR-u Stažnjevec, ali i svim donatorima i sponzorima – istaknula je Bilman.

Ukupnim pobjednicima, pehare su uručili zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca, Zdenko Đuras, predsjednik Gradskog vijeća Ivanec, ujedno izaslanik župana Varaždinske županije i Vlatko Maček, tajnik HSSR "Sport za sve“. Prijelazni, posjednički pehar tako je i ove godine ostao u rukama Stažnjevčana, a vrijedni rekreativci najavljuju kako su spremni za još jedno uspješno domaćinstvo i dogodine.

Po završetku formalnog dijela natjecanja, druženje je do kasnih večernjih stati nastavljeno uz glazbeni sastav Aktiv bend.