FOTO Sedmaši iz OŠ Sveti Ilija briljirali na državnim natjecanjima Foto: OŠ Sveti Ilija

FOTO Sedmaši iz OŠ Sveti Ilija briljirali na državnim natjecanjima

VV / S. Lelkić | 5.6.2021. u 16:47h | Objavljeno u Društvo

Ove su godine vrijedni sedmaši iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Svetome Iliji sudjelovali na trima državnim natjecanjima te postali prvaci i doprvaci države. Riječ je o učenicima 7.a razreda: Jani Hosni, Blažu Hrastiću i Eugenu Cikaču.

Učenica Jana Hosni sudjelovala je na državnoj razini Smotre literarnih, dramsko-scenskih i novinarskih radova LiDraNo kao jedina predstavnica Varaždinske županije u kategoriji samostalnih novinarskih radova. Od ukupno 80 pristiglih radova iz cijele Hrvatske za državnu je razinu izabrano samo 15 najboljih, a jedan od njih bio je i Janin rad "Moj prijatelj Hašimoto". Rad je dobio odlične pohvale, posebno od novinara Marka Matijevića i Marka Podruga koji je za rad rekao: "Proguta se u sekundi i opet se krene čitati ispočetka". Radovi se na državnoj Smotri ne rangiraju i svi se sudionici smatraju državnim prvacima. Janina je mentorica učiteljica Hrvatskoga jezika Maja Priher.

OS_Sveti_Ilija_Jana_Hosni.jpg

Učenik Blaž Hrastić dvostruki je županijski prvak te državni prvak Natjecanja mladih tehničara. Na županijskom Natjecanju mladih tehničara, u kategoriji Strojarske konstrukcije, osvojio je prvo mjesto. Mentor mu je bio učitelj Tehničke kulture Tomislav Čavlek. Blaž je osvojio prvo mjesto i na županijskome Natjecanju iz Biologije gdje mu je mentor bio učitelj Luka Milinković. Potom je sudjelovao na 63. državnome Natjecanju mladih tehničara koje se sastojalo od pisanoga ispita u trajanju od 90 minuta, izrade tehničke tvorevine za koju su natjecatelji imali šest školskih sati te usmene obrane rada. Blaž je bio vrlo uspješan u svim dijelovima natjecanja te je osvojio 83 od mogućih 100 bodova i tako postao državnim prvakom u kategoriji Strojarske konstrukcije.

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_na_Natjecanju_2.jpg

Na županijskome natjecanju iz Biologije Blaža je s jednim bodom zaostatka slijedio razredni kolega Eugen Cikač. Tako je Eugen osvojio drugo mjesto te se i on plasirao na državnu razinu natjecanja. Naposljetku je postao doprvakom države iz Biologije, a od prvoga ga je mjesta dijelilo samo pola boda. Eugenov je mentor učitelj Luka Milinković.

OS_Sveti_Ilija_Eugen_Cikac_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric_i_mentorom_Lukom_Milinkovicem.jpg

Troje prvaka u njihovom je razredu posjetila ravnateljica škole Anđelka Rihtarić kako bi im čestitala na odličnome uspjehu. Jana, Blaž i Eugen s osmijehom su primili srcem birane znakove pažnje te iskrene čestitke uz gromoglasan pljesak svojih prijatelja. Susreti su zabilježeni fotoaparatom iza kojega su stajale vjeroučiteljica Gordana Šimunec, pedagoginja Ines Pranjić Furjan i socijalna pedagoginja Iva Čižmešija.

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_na_Natjecanju.jpg

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric.jpg

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric_2.jpg

OS_Sveti_Ilija_Eugen_Cikac_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric.jpg

OS_Sveti_Ilija_Eugen_Jana_i_Blaz_s_ravnateljicom_te_mentorima_Tomislavom_Cavlekom_i_Lukom_Milinkovicem.jpg

OS_Sveti_Ilija_Jana_Hosni_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric_i_mentoricom_Majom_Priher.jpg

OS_Sveti_Ilija_Jana_Hosni_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric.jpg

OS_Sveti_Ilija_Ravnateljica_Andjelka_Rihtaric_u_7a_razredu.jpg