FOTO: Održana preventivna akcija sigurnosti u prometu kod OŠ Sračinec Foto: Općina Sračinec

FOTO: Održana preventivna akcija sigurnosti u prometu kod OŠ Sračinec

| 15.3.2019. u 16:06h | Objavljeno u Društvo

Na inicijativu Odbora za prevenciju Općine Sračinec, održana je preventivna akcija reguliranja prometa kod Osnovne škole Sračinec. Radi se o izuzetno prometnom dijelu jedne od najopterećenijih cesta u Hrvatskoj, gdje se u jutarnjim satima stvara velika gužva, a nerijetko se događaju i manje prometne nezgode.

- Prepoznali smo problem i došli ovdje ponudi rješenje roditeljima koji dovoze djecu u školu. U suradnji s djelatnicima policije, upozorili smo ih na pravilan pravac izlaska iz dvorišta škole. Naime, nakon ulaska u dvorište škole, većina se vozača okreće i pokušava se istim putem vratiti na državnu cestu D2. Tu onda nastaje prometni čep i teško je izaći iz dvorišta. Molimo sve roditelje da, ako baš moraju automobilom ući u dvorište škole, djecu puste iz auta pored parkirališta, a oni s vozilom nastave ravno, iza osnovne škole. Tamo će izaći na ulicu Mate Melinčeka gdje mogu nastaviti kretanje u dva pravca. Osim toga, na raspolaganju im je i "repodrom" u neposrednoj blizini škole, gdje također mogu pustiti djecu iz automobila. - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Promet_kod_OŠ_sracinec.JPG

Uz navedene informacije vozačima, policija i djelatnici Osnovne škole Sračinec upozoravali su djecu koja u školu dolaze biciklima, da su obavezna nositi biciklističku kacigu, a podijeljene su i reflektirajuće trake za bicikliste.

Galerija slika