FOTO Obnavljaju se dječja igrališta na području grada Varaždina Foto: Grad Varaždin

FOTO Obnavljaju se dječja igrališta na području grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 28.11.2023. u 18:50h | Objavljeno u Društvo

Samo u posljednja tri mjeseca u Varaždinu je obnovljeno pet dječjih igrališta, a do kraja godine obnovit će se još tri.

Priopćili su to iz Grada Varaždina, dodavši da je sve to u skladu s najavom gradonačelnika Nevena Bosilja i direktorice Parkova Jelene Sekelj kako će sva dječja igrališta u gradu Varaždinu biti obnovljena i sigurna za dječju igru.

- Gradska tvrtka Parkovi, prema planu uređivanja i obnove dječjih igrališta, neprekidno radi na unapređenju i stvaranju inovativnih i sigurnih prostora za igru i druženje najmlađih sugrađana - napominju iz Grada.

Ovog tjedna u tijeku je obnova dječjeg igrališta u Milkovićevoj koje će dobiti novo kombinirano igralo, a do kraja godine bit će uređena još dva igrališta. Na velikom dječjem igralištu na Trgu bana Josipa Jelačića tijekom prosinca postavit će se novo kombinirano igralo, ljuljačke, klackalica za četvero djece, mreža, piramida i penjalica, dok je u Zrinskih i Frankopana 9 u planu postavljanje novog manjeg kombiniranog igrala.

Od početka rujna u Varaždinu je obnovljeno pet dječjih igrališta: u Harambašićevoj, Koprivničkoj, Ulici Tina Ujevića, Puminom parku i Poljani Biškupečkoj. Igralište u Puminom parku obogaćeno je toboganom i penjalicom za mališane do 7 godina starosti. U Ulici Tina Ujevića postavljeni su penjalica i tobogan, a u Poljani Biškupečkoj nova klackalica, ljuljačke, penjalice i tobogan.

djecja_igralista_varazdin_28112023_Harambasiceva.JPEG

djecja_igralista_varazdin_28112023_Harambasiceva_klackalica.JPEG

djecja_igralista_varazdin_28112023_Harambasiceva_penjalica.JPEG

djecja_igralista_varazdin_28112023_harambasiceva-ljuljacke.JPEG

djecja_igralista_varazdin_28112023_Koprivnicka.jpg

djecja_igralista_varazdin_28112023_Poljana_radovi2.JPEG

djecja_igralista_varazdin_28112023_Tina_Ujevica.JPEG