FOTO: Neobični bicikli umjetnika S. Vugreka nova atrakcija Špancirfesta

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.8.2018. u 14:57h | Objavljeno u Društvo

Ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina predstavljena je danas nova atrakcija Špancirfesta koji počinje sutra. Riječ je swing biciklima varaždinskog umjetnika Siniše Vugreka i njegova tima koji inače izrađuju metalne skulpture.

Predstavljeni bicikli, koje su uz gradonačelnika Čehoka isprobali i njegovi suradnici, napravljeni su tako da na jednom biciklu volan ide suprotno od smjera kotača, odnosno ako okrenete volan lijevo, bicikl ide desno. Na drugom dijelovi bicikla nisu fiksni, a s trećim se može provjeriti vlastita kondicija tako što vozač mora podići lopticu u zrak.

Neobične bicikle predstavio je, s ovim originalnim autorom, gradonačelnik Ivan Čehok koji ih je i "isprobao" te istaknuo da će u sklopu atrakcije imati i posebnu romantičnu ponudu.

- Ovo je jedan novitet i originalnost u gradu Varaždinu, gradu bicikala čime upotpunjujemo ponudu za Špancirfest, ali i za općenitu turističku ponudu grada, a zahvaljujući našem Varaždincu Vugreku i njegovoj ekipi koji su napravili bicikle. Ideja je da ovo bude atraktivno te da na neki način zabavi građane. Imat ćemo i jednu posebnu romantičnu ponudu, a to je da će dečko koji uspije provozati svoju djevojku na volanu ili štangi bicikla po Korzu, dobiti posebnu nagradu grada Varaždina. Uz to, poklon Turističke zajednice dobit će i oni koji se uopće uspiju provozati na ovom neobičnom biciklu po Korzu, a svi će se moći okušati i u podizanju loptice s biciklom - najavio je gradonačelnik Čehok, dodajući da atrakcija nije natjecateljskog tipa, ali nagrade su motivacija te vjeruje da će ovi bicikli postati prava turistička atrakcija u gradu.

DSC_5068.JPG

 

DSC_5052.JPG

DSC_5078.JPG

DSC_5084.JPG

DSC_5031.JPG

DSC_5059.JPG