FOTO Najšarenije i najveselije maske preuzele Novi Marof! Foto: Grad Novi Marof

FOTO Najšarenije i najveselije maske preuzele Novi Marof!

VV | 18.2.2023. u 19:54h | Objavljeno u Društvo

Vesele i šarene maske preuzele su ulice Novog Marofa! Tradicionalan Dječji fašnik v Marofu, nakon nekoliko pandemijskih godina, danas se vratio u svom punom sjaju, konačno bez epidemioloških mjera i maski.

Tako su dječji maškari u jutarnjim satima prodefilirali ulicama grada i razveselili prolaznike koji su uživali u svom šarenilu njihovih veselih maski.

Djecji_fasnik_v_Marofu_33.jpg

Fašnička povorka u kojoj je bilo 14 skupina krenula je od Dječjeg vrtića Novi Marof Zagorskom i Ulicom kralja Tomislava, a dolaskom do vanjske pozornice Kulturnog centra Ivan Rabuzin preuzeli su ključeve Grada od gradonačelnika Siniše Jenkača i predstavili svoje maske uz plesne i pjevačke točke koje su vrijedno pripremali sa svojim voditeljima.

Djecji_fasnik_v_Marofu_12.jpg

Budući da Grad Novi Marof posebnu pažnju pridaje svojim najmlađim sugrađanima te za njih, njihovo školovanje i što kvalitetnije uvjete za rast i razvoj ulaže značajna sredstva, gradonačelnik Jenkač poručio je kako uvijek veseli kada upravo oni, njihov smijeh i veselje zavladaju Gradom.

Djecji_fasnik_v_Marofu_15.jpg

- Naši najmlađi građani još su nam jednom pokazali kako dječja mašta nema granica, a upravo je njihova kreativnost ono što svim ulaganjima želimo poticati. Naime, stvaranjem adekvatnih uvjeta za odgoj i obrazovanje djece, počevši od najmanjih nogu, ulažemo u njihovu budućnost, ali i budućnost Grada. Zbog toga mi je drago što naša Turistička zajednica, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i uz pokroviteljstvo Grada nastavlja s organizacijom ove manifestacije za koju ni u narednim godinama, s obzirom na odaziv, nema straha, a Grad će i nadalje podržavati sva takva događanja – poručio je Jenkač.

Djecji_fasnik_v_Marofu_34.jpg

Zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom i činjenicom da se Dječji fašnik v Marofu vratio u punom obimu i sjaju izrazila je i Renata Horvatić, voditeljica gradske Turističke zajednice.

- Ponosni smo što se građani rado uključuju u fašnik i da su, nakon maškara na Čevu za one nešto veće, i oni najmanji pokazali odličan interes, a njihove maske svu dječju kreativnost, maštu i originalnost – rekla je Horvatić.

Zanimljivo i jedinstveno je to da se u Novom Marofu ne biraju najbolje maske. Naime, kako je objasnila Horvatić, budući da su se sva djeca jednako potrudila, jednako su i nagrađena.

Djecji_fasnik_v_Marofu_16.jpg

- Ne želimo nikoga izdvajati jer su se svi mališani i njihovi voditelji jednako potrudili oko maski i svog programa, a sve kako bi razveselili okupljene građane i pokazali svu čar fašnika – dodala je Horvatić zahvalivši skupinama i njihovim voditeljima na odličnom odazivu na ovu omiljenu dječju manifestaciju.

U ovogodišnjoj velikoj fašničkoj povorci bilo je čak 350 sudionika, a svoje maske pokazali su Kikići, Loptice, Pčelice, Sovice, Pužići, Leptirići, Zvjezdice, Kapljice i Šeširići iz dječjih vrtića Novi Marof, Bambi, Sretna djeca i Anđeo te skupine iz KUD-a Novi Marof i Fitness plesnog studija M-FIT.