FOTO: Misom i procesijom vjernici proslavili blagdan Tijelovo

VV | 31.5.2018. u 12:50h | Objavljeno u Društvo

Danas je na svetkovinu Tijelova mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, predvodio misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu. Nakon euharistijskog slavlja uslijedila je svečana Tijelovska procesija ulicama grada Varaždina.

U slavlju su sudjelovali svećenici i vjernici župa grada Varaždina, među kojima su već tradicionalno bili i prvopričesnici u bjelini i krizmanici. 

Na svetkovinu Tijelova, punim nazivom svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolici se podsjećaju da je Isus ostao trajno prisutan u svojoj Crkvi po sakramentu euharistije u Presvetom Oltarskom Sakramentu

Od pontifikata pape Ivana XXII.(14. st.) ova svetkovina slavi se procesijom u kojoj se u pokaznici nosi Tijelo Kristovo. Noseći Tijelo Kristovo u svečanoj povorci i blagoslivljajući njime ne samo one nazočne već cijeli svijet, katolici se u isto vrijeme podsjećaju kako oni sami svojim životom moraju biti žive pokaznice i biti izvor blagoslova za svijet, pokazujući da kao hodočasnici, stupaju za Kristom prema konačnom cilju svoga života.

Označeno u