FOTO Melun kvartet se predstavio u Glluglu, podržao ih i Mrle Foto: Gllugl

FOTO Melun kvartet se predstavio u Glluglu, podržao ih i Mrle

Varaždinske vijesti | 30.10.2023. u 18:43h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju, 29. listopada predstavio se novi Glluglov "kućni bend" Melun kvartet.

Ovaj jazz ansambl osnovali su 2010. godine tadašnji učenici Glazbene škole u Varaždinu. Bila je to jedna od prvih generacija polaznika fakultativnog predmeta Osnove jazza pod mentorstvom profesora Petra Eldana. Iako nisu bili svjesni da su tek na početku svojih glazbenih, ali i nekih drugih umjetničkih karijera, ostali su u prijateljskim odnosima sve do danas te su 2023. godine počeli ponovno aktivno nastupati.

Svi članovi kvarteta akademski su obrazovani umjetnici: gitarist Hrvoje Šenjug i kontrabasist Jura Herceg diplomirali su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, bubnjar Neven Mehun školovao se i diplomirao u Beču te danas sva trojica nastupaju s brojnim glazbenim sastavima raznih stilova i žanrova od klasične glazbe preko popa, rocka i bluesa do jazza.

Pijanist Filip Eldan nakon mature u varaždinskoj Glazbenoj školi svoje umjetničko obrazovanje nastavlja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje je i diplomirao Glumu i lutkarstvo. Jedan je od osnivača Umjetničke organizacije Gllugl, a danas je na angažmanu kao član dramskog ansambla HNK u Varaždinu.

Na svom prvom predstavljanu u Glluglu, ova četvorica mladih glazbenika, maštovitim izvedbama punim dinamike, emocija, umjetničkog zanosa, mladenačkim "rokerskim" poletom, a ujedno serioznim pristupom kao da je riječ o koncertu klasične komorne glazbe, te lakoćom međusobne kreativne komunikacije dostojne najiskusnijih majstora jazza, oduševila su publiku koja je do zadnjeg mjesta popunila dvoranu.

Mlađim kolegama podršku je došao pružiti i legendarni Mrle iz Leta 3 koji nije krio svoje oduševljenje koncertom.

Dodajmo da je Mrle ovog vikenda u Varaždinu bio i na premijernoj izvedbi baleta "Sad i nikad više" u HNK Varaždin.

>> FOTO Gužva na premijeri baleta "Sad i nikad više", u HNK Varaždin stigao i Mrle
>> FOTO Baletna predstava "Sad i nikad više" - fascinantan spoj emocija i energije

melun_kvartet_varazdin_29102023_1.jpg

melun_kvartet_varazdin_29102023_2.jpg

melun_kvartet_varazdin_29102023_3.jpg

melun_kvartet_varazdin_29102023_4.jpg

melun_kvartet_varazdin_29102023_5.jpg

melun_kvartet_varazdin_29102023_6.jpg

melun_kvartet_varazdin_29102023_7.jpg