FOTO Baletna predstava "Sad i nikad više" - fascinantan spoj emocija i energije Foto: Krešimir Đurić/HNK Varaždin

FOTO Baletna predstava "Sad i nikad više" - fascinantan spoj emocija i energije

ič/vv | 29.10.2023. u 19:35h | Objavljeno u Društvo

Baletni diptih - Sad i nikad više, koji je premijerno izveden na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta 27. listopada, opravdao je visoka očekivanja varaždinske publike. Ova baletna predstava, nastala u koprodukciji varaždinskog kazališta i HNK-a Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke, ponudila je fascinantni spoj emocija i energije.

>> FOTO Gužva na premijeri baleta "Sad i nikad više", u HNK Varaždin stigao i Mrle
>> INTERVJU Koreografkinja baleta Maša Kolar: Varaždin očekuje - ekstaza plesa

Cjelovečernji balet započeo je izvedbom - Adama i Eve, koju je koreografirala plesna umjetnica i koreografkinja Maša Kolar. Krležinu jednočinku sjajno je transponirala u plesni medij, kako bi snažnom ekspresijom dočarala motiv iscrpljivanja muško - ženskog odnosa i prikazala ekstatični život klupske scene. Sjajni plesači riječkog Baleta na scenu su donijeli ekstazu plesa - snažne emocije i silnu energiju.

Publiku je oduševio i drugi dio baletne predstave, slojevito emocionalno putovanje godišnjim dobima, u kojem je izvrsni belgijski koreograf Jeroen Verbruggen pokazao zašto slovi za jednog od najboljih suvremenih koreografa. Publika je i u ovoj izvedbi uživala u romantičnim prizorima nabijenim emocijama - od kaotičnih do sasvim nježnih.

Publika je ponovo, nakon dugo vremena, na sceni varaždinskog kazališta imala prigodu vidjeti veliku i uzbuđujuću baletnu predstavu - sjajnu koreografiju, odlične kostime Juraja Zigmana i Ane Savić - Gecan, izvrsnu glazbu i dopadljive efekte te prije svega izvrsne plesače koje su nagradili velikim aplauzom.

hnk_balet1.JPG

hnk_balet4.JPG

hnk_balet13.JPG

hnk_balet14.JPG

hnk_balet15.JPG

hnk_balet16.JPG

hnk_balet17.JPG

hnk_balet18.JPG

balet_sad_ili_nikad_vise10.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise5.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise11.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise9.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise1.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise3.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise4.jpg

balet_sad_ili_nikad_vise7.jpg

mrle_senka_bulic.jpg