FOTO: KUD "Klaruš" Maruševec nastupio u Slavoniji i Jurketincu

Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 07:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Članovi KUD-a "Klaruš" Maruševec i ovog su vikenda bili veoma aktivni. U subotu 10. lipnja nastupili su na folklornoj manifestaciji "Kolo na Vrbaku" u Semeljcima u Osječko-baranjskoj županiji.

Riječ je o manifestaciji koju KUD "Lipa" iz Semeljaca organizira već 15. put zaredom. Maruševečki "Klaruši" ovom se se prilikom predstavili u povorci kroz Semeljce, gdje su pjesmom i maruševečkim nošnjama predstavili svoj zavičaj. Kroz glavnu ulicu orile su se pjesme iz svih krajeva Hrvatske pa tako i "Maruševec, najdraži kraj". Sudionici povorke i posjetitelji uživali su i u ručnim radovima koje su mještanke Semeljaca izložile na svojim prozorima i ogradama uzduž semeljačkog šora. U glavnom djelu programa nastupilo je 12 folklornih grupa, a Klaruši su izveli dvije koreografije - splet zagorskih pjesama i plesova te "Varaždinsku pole" - maruševečke pjesme i plesove. Posebnu pažnju opet je plijenila maruševečka narodna nošnja.

Osim u Slavoniji, Klaruši su se u nedjelju predstavili i u svojem maruševečkom zavičaju. Povodom blagdana Presvetog Trojstva, pjevačka i tamburaška sekcija već su tradicionalno sudjelovale u svečanoj misi u kapeli u Jurketincu, koju je predvodio vlč. Krunoslav Milovec. Kroz dva dana KUD "Klaruš" predstavio se tako u Slavoniji i u Jurketincu, što je svakako pokazatelj dobrog i predanog rada svih članova KUD-a.