FOTO Igrokaz "Božićna priča" s groficom Lujzom

vv | 21.11.2016. u 08:27h | Objavljeno u Društvo

Dječji program Hrvatske radiotelevizije snimio je u prostorijama Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" video prilog za emisiju "Školski sat", odnosno za tematsku božićnu epizodu emisije pod nazivom "Biblija kao inspiracija umjetnosti".

U središtu priloga je igrokaz "Božićna priča" kojeg su izveli volonteri projekta "Grofica Lujza" i Dramska družina "Ozana" iz Visokog. Igrokaz "Božićna priča" nastao je kao doživljaj mladih glumaca kroz slobodne improvizacije na zapise o Kristovom rođenju iz Biblije te na zapise iz Spomenice Opće pučke škole u Madžarevu koji donose vrlo slikovite opise zajedničkih proslava Božića školske djece i Lujze grofice Erdődy.

- Igrokaz je namijenjen djeci. Jednostavnog je izričaja, pomalo bajkovit s naglašenim motivima tradicijske kulture – istaknuo je Tibor Martan, voditelj projekta i Dramske družine.

Prilog će biti emitiran 22. prosinca ove godine. Novomarofčani će "Božićnu priču" moći pogledati 17. prosinaca u Kulturnom Centru "Ivan Rabuzin" prilikom obilježavanja adventskih aktivnosti u organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Označeno u
Galerija slika