FOTO Druga osnovna škola pobjednik 3. igara mladih planinara u organizaciji PK Ivanec Foto: PK Ivanec

FOTO Druga osnovna škola pobjednik 3. igara mladih planinara u organizaciji PK Ivanec

Varaždinske vijesti | 11.6.2024. u 13:29h | Objavljeno u Društvo

Planinarski klub Ivanec je na livadama lokaliteta Šumi organizirao 3.Igre mladih planinara na kojima je bilo prisutno preko 100 sudionika, a sa roditeljima , planinarima i ljubiteljima planina ukupna brojka je bila preko 200.

Igre su održane pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i mnogobrojnih drugih sponzora i održane su u pet sportsko –rekreativnih planinarskih disciplina, te u izvedbi planinarskog recitala.

Igre je u ime Grada Ivanca otvorio Marko Frišči, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca a prisutna je bila i Ana Jagetić, viši stručni suradnik za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti.

Cjelodnevno druženje mladih planinara i svih ostalih ljubitelja planina završeno je uz druženje i uz logorsku vatru mladih planinara uz pečenje tradicionalnog jegera.

Sveukupni pobjednik je 2.O.Š. Varaždin s 12 bodova, voditeljice Ljiljane Martinčević- Inkret koja je primila pehar u ime pobjedničke ekipe, drugo mjesto zauzela je ekipa O. Š. Ivanec s 11 bodova, voditeljice Ive Friščić, dok je treće mjesto pripalo ekipi O. Š. Maruševec, voditeljice Branke Herceg.

Sudjelovale su još ekipe O. Š. Salinovec, PD Cesargrad Klanjec i PD Pakrac Psunj. Poredak prvoplasirane tri ekipe po disciplinama je sljedeći: prvo mjesto u postavljanju šatora osvojila je ekipa O.Š.Ivanec, drugo O.Š.Maruševec,a treće 2.O.Š.Varaždin.

U orijentaciji najbolja je bila ekipa O.Š.Ivanec, drugo mjesto pripalo je 2.O.Š.Varaždin,a treće O.Š.Maruševec.U potezanju užeta najbolja je bila ekipa 2.O.Š,Varaždin, druga je bila O.Š.Salinovec, a treće O.Š.Ivanec.

U planinarskoj štafeti najbolja je bila ekipa O.Š.Salinovec, druga je bila ekipa 2.O.Š.Varaždin,a treća O.Š.Ivanec.U čvorovima koja je bila pojedinačna disciplina najbolja je bila Jana Martinez iz ekipe 2.O.Š.Varaždin,drugo mjesto zauzela je Julija Vrbanec iz O.Š.Maruševec, dok je treća bila Tena Grđan iz O.Š.Ivanec.

U recitalu najbolja je bila Hana Penezić iz ekipe PD Cesargrad Klanjec, drugo mjesto pripalo je Evi Kramarić iz O.Š.Ivanec, dok je treća bila Nina Horvat iz 2.O.Š.Varaždin.

Ocjenjivački žiri za planinarski recital bio je u sastavu Miroslav Rohtek,Blaženka Banić i Valentina Uršanić. Prvoplasirane tri ekipe i pojedinci primili su medalje koje im je uručio Tomislav Friščić, predsjednik PK Ivanec,dok su svi sudionici primili spomen diplomu za sudjelovanje.