FOTO Djed Božićnjak stigao u varaždinski HNK i podijelio poklone

| 21.12.2016. u 17:34h | Objavljeno u Društvo

Djed Božićnjak je stigao i u varaždinski HNK gdje je uveseljavao djecu te im podijelio prigodne poklone. Naime, riječ je o tradicionalnom darivanju Grada Varaždina, točnije, podjeli paketa udomljenoj djeci i djeci roditelja koja primaju zajamčenu minimalnu naknadu, a imaju do 12 godina i prebivalište na području Grada, prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin.

Ukupno je osigurano 200 paketa u vrijednosti od 100 kuna po paketu.

- Ove godine će 200 mališana čiji roditelji imaju slabu imovinsku situaciju dobiti poklon u vrijednosti sto kuna dok je prigodni program priredilo Društvo naša djeca. Osim toga, u ovoj godini svi mali Varaždinci, jedini u Hrvatskoj, dobiti će po 120 kuna božićnice. Isplata je počela danas i nadam se da će poštari svima stići donijeti poklone do Božića - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

- Nadam se da će se to darivanje nastaviti i sljedeće godine, ali to ću ostaviti kao zadatak budućoj gradskoj vlasti, bez obzira tko će to biti -dodao je.

Mališane je posebno razveselio Djed Božićnjak koji ih je razveselio dijeleći im bombone dok su prigodni program izveli djeca iz varaždinskog "Društva Naša djeca".

Također, Grad Varaždin je u suradnji s Društvom Naša djeca ranije, povodom blagdana Svetog Nikole, prigodno darovao djecu u dječjim vrtićima, bolnici, korisnice i djecu u Domu za žrtve obiteljskog nasilja, korisnike Prenoćišta za beskućnike, Caritas pučku kuhinju, župne urede, štićenike Doma za starije i nemoćne Varaždin, Centar za rehabilitaciju Varaždin i Zajednicu Cenacolo. Ukupno je za ove namjene osigurana 41.000 kuna.

 

 

 

Galerija slika