FOTO DANI GLUME U STAŽNJEVCU: STARfest umjetnosti, smijeha i dobrih emocija

Varaždinske vijesti | 5.2.2024. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec, zajedno sa svojom glumačkom družinom Komedijaši, ove je godine za ivanečku publiku, ali i za sve domaće i inozemne goste pripremila trodnevni kazališni spektakl, popularno nazvan STARfest, a riječ je naravno o već tradicionalnim Danima glume u Stažnjevcu.

Po trinaesti put u Stažnjevcu su se, u prostoru stare škole, od petka, 2. veljače do nedjelje 4. veljače, okupile glumačke skupine iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Prvi put, u sklopu Dana glume u Stežnjevcu, organiziran je i dječji dan pa su tako najmlađi, već prvog dana ove popularne manifestacije, mogli uživati u čak dvije predstave Bjelovarskog kazališta, a bile su to uvijek popularna Ježeva kućica i Zmaja – kuharica za zmajeve.

U subotu, 3. veljače, kada je manifestacija i službeno otvorena krenuo je i ciklus predstava za odrasle.

Na svečanom otvorenju sudjelovao je i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić.

-Stažnjevec je specifično naselje, naselje u kojemu su svi stanovnici angažirani preko udruga koje su osnovane u naselju. Naši stažnjevečki Komedijaši vrlo su aktivni i popularni, a isto je i s vašom Udrugom za šport i rekreaciju Stažnjevec – istaknuo je, između ostalog, M. Batinić.

Okupljene uzvanike, domaćine i goste pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec, ujedno izaslanik župana, Zdenko Đuras.

U nastavku programa, svojim su humorom publiku ove godine ponovno oduševili glumci iz Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Vladimir Nazor“ iz Sombora (Srbija) s predstavom Ponkodirena tikva te Gradskog kazališta mladih iz Viteza (BiH) s predstavom Pidžama za šestero.

Posljednji dan obilježile su predstave KUD-a Krapina pod nazivom Spoj na slepo te Ljubiteljskog gledališka, skupine Zgrebaši (Slovenija) pod nazivom Na poročnem putovanju.

Već tradicionalno, program su zatvorili domaćini, glumačka družina Komedijaši s predstavom Ispod marelice.

Dugotrajni aplauz publike i ovacije ni ove godine nisu izostali, kako za samu predstavu tako i za cjelokupnu trodnevnu manifestaciju.

Dane glume u Stažnjevcu financijski podržava Grad Ivanec.

Galerija slika