Folklornom orkestru KUD-a "Mak" Trnovec Zlatna plaketa Hrvatskog sabora kulture

Varaždinske vijesti | 8.11.2022. u 15:06h | Objavljeno u Društvo

Folklorni orkestar KUD-a "MAK" Trnovec nedavno je, pod vodstvom Borisa Važanića i uz pratnju Vokalnog sastava Makačice koje je uvježbala Zdenka Knapić, nastupio na Državnoj smotri u Dugom Selu - 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Naime, na Županijskoj smotri održanoj u rujnu u Maruševcu, odlukom selektora Veljka Valentina Škorvage, FO KUD-a "Mak" plasirao se na Državnu smotru i predstavljao Varaždinsku županiju na smotri na kojoj se natjecalo ukupno 19 tamburaških orkestara i sastava s više od 400 tamburaša, izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora.

kud_mak_trnovec_2.jpg

Predstavili su se u kategoriji folklornih orkestara, izvevši Prigorske plesove iz Male Jazbine kraj Samobora, u obradi Željka Bradarića te pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja - Igrajte nam mužikaši, u obradi Tibora Büna i Borisa Važanića.

Stručno povjerenstvo u kojem su bili Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik je Folklornom orkestru KUD-u "MAK" Trnovec dodijelilo Zlatnu plaketu Hrvatskog sabora kulture.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković zbog ove je nagrade još ponosnija na "svoje" KUD-ovce.

- Iznimno mi je drago što su za svoj rad, trud i ljubav prema glazbi sada nagrađeni i Zlatnom plaketom. Naš KUD "Mak" sudjeluje u gotovo svim manifestacijama koje organiziramo u općini, čuva tradiciju i baštinu ovoga kraja i na najljepši način promovira našu općinu diljem Varaždinske županije i Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše. Od srca im čestitam na ovoj nagradi i želim im mnogo uspjeha u budućem radu koji će Općina Trnovec Bartolovečki, kao i dosad, pratiti i podupirati koliko god je to u našoj moći – poručila je načelnica Vitković.