Folkloraši u akciji: Ježeki i prijatelji prikupili pomoć za Sisak Foto: KUD Ježek

Folkloraši u akciji: Ježeki i prijatelji prikupili pomoć za Sisak

Varaždinske vijesti | 21.3.2021. u 13:25h | Objavljeno u Društvo

Članovi Kulturno umjetničkog društva "Ježek" Beretinec, iako ne mogu provoditi osnovne aktivnosti, održavati probe ili organizirati manifestacije, ipak su aktivni i u ovo pandemijsko doba.

Pokazujući svoj prepoznatljivi vedar duh i otvorenost prema svijetu, proveli su humanitarnu akciju skupljanja namirnica i higijenskih potrepština za stradale u razornom potresu na Baniji. Humanitarnu akciju "Notama zajedno od srca srcu" pokrenuo je i koordinirao Vokalni ansambl "Lipe" iz Siska. Njihov je cilj bio umrežiti članove kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije čiji su domovi stradali u potresu, sa članovima kulturno umjetničkih udruga diljem Hrvatske koji su voljni pomoći.

Toj se inicijativi priključio i KUD "Ježek" koji je uputio poziv svojim članovima i simpatizerima društva. Pozivu se odazvao velik broj članova i prijatelja te je u razdoblju od 14. do 28. veljače skupljeno dvadesetak paketa trajnih namirnica i higijenskih potrepština, za dvadesetak obitelji sa stradalog područja. Mala delegacija KUD-a prošlog je petka, 12. ožujka, te pakete dostavila do Vokalnog ansambla "Lipe" u Sisku gdje ih je primila članica ansambla i srdačno zahvalila na pomoći.

Da bi zaokružili ovu lijepu priču, inicijatori planiraju susret i koncert svih društava koja su sudjelovala u akciji, čim epidemiološka situacija to dozvoli.

- Dokaz je to da i u teškim vremenima mogu nastati lijepa prijateljstva i suradnje - ističu iz KUD-a "Ježek", uz zahvalu svim članovima i prijateljima koji su sudjelovali u akciji, kao i tvrtki "Tekim" iz Beretinca koja je ustupila kombi-vozilo kojim su paketi dostavljeni u Sisak.

kud_jezek_pomoc_za_sisak_02.jpg

kud_jezek_pomoc_za_sisak_01.jpg