Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekte III. osnovnoj školi Varaždin

vv | 22.6.2023. u 11:29h | Objavljeno u Društvo

Škola je dobitnica tri Europske oznake kvalitete za izvrsnost rada na eTwinning projektima “Waste back, ideas forward” “World letters writing day” i “English Beyond the Borders”

Nakon četiri dobivene Nacionalne oznake kvalitete za rad na eTwinning projektima prošle školske godine te proglašenjem eTwinning škole za razdoblje od 2023-2024. u svibnju ove godine, ponovo pozitivne vijesti iz III. osnovne škole Varaždin.

- Naša škola dobitnica je tri Europske oznake kvalitete za izvrsnost rada na eTwinning projektima “Waste back, ideas forward” “World letters writing day” i “English Beyond the Borders” koji su se provodili tijekom školske godine 2021./2022. Europska oznaka kvalitete dodjeljuje se projektima koji postižu određene europske standarde, a dodjeljuje je Središnja služba za podršku (CSS).

LETTERS.jpg

WASTE_BACK_2.jpg

WASTE_BACK.jpg

U dvostruko nagrađenim projektima sudjelovali su učenici polaznici izvannastavne aktivnosti RaSTEM(o) za (jedno), učenici sadašnjeg 3.b razreda, učiteljice Nataša Dolenc i Ivana Fiket, vanjska suradnica profesorica Matematike Marina Drvar- Trtinjak te pedagoginja Valentina Habunek Mrazović koja je bila za zadužena za koordinaciju oba projekta te je ujedno i dobitnica obje Europske oznake kvalitete. U projektu “Waste back, ideas forward” naglasak je bio na razvoju ekološke svijesti kod djece u STEM području i sudjelovalo je sveukupno 12 zemalja, a u projektu “World letters writing day” učenici su razmjenjivali pisma s prijateljima iz drugih zemalja iz sveukupno 9 zemalja. U projektu “English Beyond Borders” sudjelovali su učenici sadašnjeg 8.b razreda i učiteljica engleskog jezika Ivana Fiket-dobitnica Europske oznake kvalitete pri čemu su upoznavali različite kulture koristeći IKT alate predstavljajući svoju kulturu na engleskom jeziku.

viber_slika_2022-04-07_11-21-47-948.jpg

viber_slika_2022-04-07_13-34-35-784.jpg

viber_slika_2022-05-17_09-35-29-322.jpg

Ove nagrade od velikog su značenja jer znače da je naš rad prepoznat na najvišoj europskoj razini te će projekti biti prikazani na posebnom području na Europskoj platformi za školsko obrazovanje- ESEP - poručili su iz III. Osnovne škole Varaždin.

EQL_1_I_2.png