Duetu Zsa Zse i Damira Kedže te Vokalnom ansamblu Sakcinski nominacije za Porin Foto: Ilustracija

Duetu Zsa Zse i Damira Kedže te Vokalnom ansamblu Sakcinski nominacije za Porin

V.M./Varaždinske vijesti | 19.2.2017. u 12:42h | Objavljeno u Društvo

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu objavljeni su finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin.

Nominacije za Porin u kategoriji "Najbolja vokalna suradnja" osvojili su Damir Kedžo i Zsa Zsa za singl "Sve u meni se budi", Jinxi i Davor Gobac za singl "Maradona" te Oliver i Gibonni za pjesmu "Sreća" s albuma "Familija".

U kategoriji "Najbolji album etno glazbe" nominacije za Porin osvojili su ivanečki Vokalni ansambl Sakcinski za album "Žetva", zatim Singrlice za album "Ajde cure u... " i Gradska glazba Samobor za album "Šafrun".

Biračko tijelo je u prvom krugu glasovanja odabralo po tri izvođača i skladbe, odnosno njih pet u kategorijama za Album i Pjesmu godine, a favorite su birali u 33 kategorije.

Prema glasovima struke najviše nominacija osvojio je album "Familija" Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija, njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za Album godine, Album pop glazbe, Najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Sreća, produkciju i snimku dok je skladba Gdje to piše? koju izvodi Oliver Dragojević osvojila četiri nominacije, a skladba Udica, u izvedbi Gibonnija, tri. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus Ansambl za album "Cantus live(s) - 15 godina Cantus Ansambla". Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a.

Let 3 imaju tri nominacije kao i Bow VS Plectrum, a album riječkih rokera "Angela Merkel ...." nominiran je i u kategoriji za Album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album "Tišina", a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za Najbolju žensku vokalnu izvedbu s Josipom Lisac i Dariom Hodnik kao i za Najboljeg novog izvođača gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec.

Za Pjesmu godine nominirano je petero izvođača i to Massimo s pjesmom 1000 ljudi, Nina Badrić sa singlom Dani i godine, Gibonni i Udica, Zaljubila sam se od Detoura te Mia Dimšić i Život nije siv. U kategoriji Najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine, uz prokušane majstore Šimu Jovanovca i Sinišu Leopolda, nominiran za Najbolji album tamburaške glazbe.