Državni prvak iz matematike Marko Hrenić odličan s brojkama, ali i s gitarom Foto: Krešimir Đurić

Državni prvak iz matematike Marko Hrenić odličan s brojkama, ali i s gitarom

VV | 6.5.2019. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

- Najdraži uspjeh mi je prva nagrada na ovogodišnjem državnom natjecanju iz matematike, nakon što sam bio prvi i na županijskom natjecanju – priznao nam je Marko Hrenić, učenik šestog razreda OŠ Novi Marof.

Na ovogodišnjem državnom natjecanju iz matematike u Poreču u konkurenciji šestih razreda Marko je osvojio prvu nagradu, no nije to jedini uspjeh mladog matematičara koji od trećeg razreda osnovne škole odlazi na natjecanja iz matematike, a od prošle godine i iz informatike, te postiže sjajne rezultate na državnoj razini.
Na ovogodišnjem 5. festivalu matematike Marko Hrenić osvojio je zlatnu medalju, pojedinačno i ekipno, a na državnom natjecanju iz matematike prvu nagradu u svojoj kategorijama 4. festivalu matematike, u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio zlatnu medalju.

Iako se ove godine nije plasirao na državno natjecanje iz informatike, prošle godine osvojio je odlično drugo mjesto. No, nije Marko spretan samo s brojkama, jednadžbama i nepoznanicama. Sjajne rezultate postiže i na natjecanjima u gitari: dvije godine zaredom osvojio je drugo mjesto na državnom natjecanju. Uz sve obaveze u školi, Glazbenoj školi, Centru izvrsnosti iz matematike te Mlade informatičare Strahoninca (MIS), svestrani mladi matematičar iz Novog Marofa igra tenis i pjeva u zboru, a uz sve to odličan je učenik.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...