VIDEO, FOTO Danas na Špancirfestu - Baby Lasagna manija Foto: Špancirfest

VIDEO, FOTO Danas na Špancirfestu - Baby Lasagna manija

Varaždinske vijesti | 27.8.2024. u 09:19h | Objavljeno u Društvo

Došpancirali smo se do polovice festivala koju su obilježili nastupi vrsnih uličnih umjetnika, odlično posjećeni koncerti i ono najvažnije - jedinstvena atmosfera na ulicama koje od prvog trenutka vrve šetačima.

Danas nas čeka prava poslastica, veliku PAN pozornicu Stari grad svojim mega popularnim hitom Rim Tim Tagi Dim osvojit će Baby Lasagna.

spancirfest_program_26-27082024_1.jpg

Orchestra International du Vetex još je jednom izašao na varaždinske ulice i donio nevjerojatnu energiju.

spancirfest_program_26-27082024_2.jpg

Vješti akrobati iz Cia Autoportante svojim su nastupom na užetu ostavili bez daha brojne špancirere.

spancirfest_program_26-27082024_3.jpg

U sklopu europskog projekta Green Streets of Europe na Špancirfestu rezidenciju imaju Farah Deen i Olivia Mitterhuemer, plesačice, koreografkinje i plesne pedagoginje iz Salzburga. Njihovo plesno izražavanje mješavina je između bogatstva hip-hopa i house dance-a te suvremene umjetnosti, a želja im je usko specijalizirane plesne stilove učiniti dostupnima široj publici.

spancirfest_program_26-27082024_4.jpg

Plesni performans pod nazivom “World of Dance” ispunjen ritmom, bojama i energijom, izvelo je 15 talentiranih plesačica varaždinske Plesne skupine Mantra i špancirere odvelo na putovanje inspirirano bogatstvom i raznolikošću svjetskih plesnih tradicija.

spancirfest_program_26-27082024_5.jpg

Branko Đurić Đuro svojom je već legendarnom Đurologijom nasmijao brojnu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvorište Vile Bedeković. Bila je to njegova 725. izvedba kojom i dalje nastavlja rušiti sve rekorde u svijetu stand up-a.

spancirfest_program_26-27082024_6.jpg

UTORAK, 27. KOLOVOZA

Program Špancirfesta za 27.08.2024.

Stelzen-Art, majstori hodanja na štulama, vraćaju se u Varaždin s čak četiri odlična showa. Njihove izvedbe u simbiozi s atraktivnim kostimima su nešto što se ne propušta – kombinacija gracioznog kretanja, vještine i umjetnosti koja ostavlja bez daha. Bilo da su cvjetne princeze inspirirane florom i faunom, mitska bića iz podmorja ili dalekih galaksija, putnici kroz vrijeme…umjetnici iz Stelzen-Arta uvijek iznova oduševe.

spancirfest_program_26-27082024_7.jpg

Niti su njegovi instrumenti uobičajeni, niti je Eric Tarantola običan glazbenik. Njegov show mjesto je susreta cirkusa i glazbe u kojem majstorski udružuje bubnjeve od seta starih lonaca, staru zakrpanu trombonu, minijaturni pijano i svoj „Guitanjo“ koji je spoj gitare i bendža.

spancirfest_program_26-27082024_8.jpg

Karizmatičnog čileanskog akrobata Mr. Dyvinetza i njegov Cyr wheel, rekvizit za vrtnju i izvođenje akrobatskih pokreta, danas možete susresti na varaždinskim ulicama.

spancirfest_program_26-27082024_9.jpg

Ukratko, došao je i taj dan. Počinjemo već u 10 sati u dvorištu Vile Bedeković promocijom slikovnice „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo“, dok je glavni događaj, ne samo dana, već i 26. Špancirfesta večerašnji koncert na PAN pozornici Stari grad. Baš kao i za preostalih devet koncerata na glavnoj festivalskoj pozornici, ulaz je besplatan, a zbog velikog interesa predlažemo da dođete na vrijeme kako bi se izbjegle gužve na ulazu. Atmosferu uoči koncerta Baby Lasagne zagrijat će mladi varaždinski bend Dodger Atrfool kojima danas izlazi i prvi samostalni album pod nazivom „Dobri ljudi“.

spancirfest_program_26-27082024_10.jpg

Video sadržaj