Dan ružičastih majica: Reformisti podržali borbu protiv vršnjačkog nasilja Foto: Reformisti

Dan ružičastih majica: Reformisti podržali borbu protiv vršnjačkog nasilja

Varaždinske vijesti | 28.2.2024. u 19:24h | Objavljeno u Društvo

Dan ružičastih majica, u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se posljednje srijede u veljači, a članovi Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije podijelili su informativne letke s ciljem osvješćivanja naših građana o tom problemu.

- Vršnjačko nasilje pojam je s kojim se svakodnevno susrećemo i ima mnogo oblika. Nasilje među vršnjacima ne mora biti nužno samo fizičko. U današnjem, modernom svijetu postoje brojne situacije stresne za mlade kao što su zadirkivanje po raznim osnovama (stil oblačenja, socijalni status, fizički izgled, glazbeni ukus i slično) te nasilje putem društvenih mreža popularnih kod mladih osoba - ističu Reformisti.

- Vršnjačko nasilje je nešto što nas svakodnevno okružuje i pred čime ne treba zatvarati oči jer može imati posljedice za žrtve cijeli život. Danom ružičastih majica šalje se poruka o važnosti solidarnosti i prihvaćanja. Svi zajedno možemo izgraditi okruženje u kojem će se svaki dijete osjećati sigurno i poštivano - naglasili su Reformisti. 

Reformisti_Varazdin_Dan_ruzicastih_majica_28022024_3.jpg

Reformisti_Varazdin_Dan_ruzicastih_majica_28022024_2.jpg

Reformisti_Varazdin_Dan_ruzicastih_majica_28022024_1.jpg