Crveni križ: Pomoć u dostavi lijekova i živežnih namirnica starijim osobama Foto: Crveni križ Varaždin

Crveni križ: Pomoć u dostavi lijekova i živežnih namirnica starijim osobama

| 1.4.2020. u 09:27h | Objavljeno u Društvo

Kao odgovor na epidemiju COVID-19 virusa GDCK Varaždin pruža pomoć starijim i nemoćnim osobama na području grada Varaždina kroz nabavu i dostavu osnovnih namirnica, potrepština i lijekova od ponedjeljka do petka u vremenu od 8:00 do 15:00 sati. Namirnice se kupuju za novac korisnika, a sama usluga se ne naplaćuje.

Ova mjera odnosi se na samačka staračka domaćinstva, što znači osobe starije od 65 godina koje žive same ili dvije starije osobe koje žive same i nemaju bližu rodbinu ili poznanike koji bi im mogli dostaviti potrebno.

Nabavljaju se i dostavljaju osnovne namirnice u koje spadaju; kruh, voda, mlijeko, brašno, ulje, riža, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, marmelada te higijenske potrepštine u koje spadaju; sapun za ruke, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, wc papir/papirnate maramice.

Pozivaju se sve starije osobe koje spadaju u rizičnu skupinu ranjivosti od virusa COVID-19 da ostanu kod kuće i pridržavaju se uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi zaštitili sebe i druge oko sebe, a za navedenu pomoć neka se obrate Crvenom križu u vremenu od 07:00 do 15:00 sati na broj telefona 042/214-496.

Djelatnici i volonteri CK Varaždin koji pružaju pomoć ne ulaze u kuće i svi su dužni prije odlaska na teren proći dodatnu edukaciju organiziranu od strane GDCK Varaždin o samozaštitnom i zaštitnom ponašanju kako bi znali na koji način mogu pravilno pružiti pomoć svojim korisnicima, a isto tako da znaju na koji način i korisnik prima pomoć i kako da se zaštiti od prijenosa.

Djelatnici i volonteri GDCK Varaždin nose službene prsluke Crvenoga križa, imaju službene iskaznice koje su ovjerene pečatom organizacije i potpisom ravnateljice te daju korisnicima službeni obrazac na ovjeru.

Prilikom obilaska, volonteri Crvenoga križa poštuju sva sigurnosna pravila – svoj dolazak s korisnicima dogovaraju/najavljuju putem telefona, nose zaštitne maske i rukavice, drže razmak dva metra i eventualnu novčanu transakciju obavljaju uz pomoć omotnica ili omatanja u papir.

LS METAL
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci