Crohelvetic Cup 2024.: Cilj je produbiti prijateljstvo Varaždina i Schaffhausena

Fenix magazin | 19.6.2024. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

U Steinachu i Schaffhausenu u Švicarskoj se u subotu i nedjelju (22. i 23. lipnja) igra nogometni turnir mladih nogometaša uzrasta U-12 pod nazivom Crohelvetic Cup 2024.

Riječ je o turniru prijateljstva Hrvatske i Švicarske kojeg organizira Generalni konzulat RH u Zürichu kojeg vodi generalni konzul mr. sc. Slobodanom Mikac, te Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Medijski pokrovitelji U-12 turnira mladih nogometaša su Fenix-magazin Večernji list.

- Od ovog turnira očekujem u prvom redu povezivanje mladeži iz Hrvatske i Švicarske, te kroz sport i igru bolje međusobno upoznavanje kao i stvaranje novih prijateljstava. Isto tako ovim ćemo događajem produbiti prijateljstvo gradova Varaždina i Schaffhausena. Bogatim programom izvan sportskog dijela mladi će Hrvati imati priliku bolje upoznati Švicarsku i uživati u ljepotama ove predivne zemlje - istaknuo je Mikac.

- Cilj je uz uživanje u sportu i igri približiti mlade iz dviju prijateljskih zemalja i stvoriti jednu bazu za daljnji razvoj suradnje ne samo na sportskom polju. Mislim da su ovakvi susreti najbolje sredstvo za upoznavanje i prevladavanje mogućih nepoznanica i predrasuda. Upravo je ovakav pristup neposrednog susreta, uz naravno danas neizbježni tik tok i Facebook vrlo važan u mladim godinama. Takvih susreta mladih generacija još uvijek nedostaje - napomenuo je.

- U stvari se radi o dva turnira. Prvi, koji će se igrati u subotu u Steinachu izuzetno je sportski zahtjevan : Internationales U12-Turnier vom 22.06.2024. Veranstalter: FC Steinach Sportplatz Bleiche, Bleichestrasse, 9323 Steinach. Na tom turniru sudjeluju zaista jake momčadi. Tu su uz hrvatske momčadi Varteksa i Slavena Belupa još i momčadi iz Njemačke i Švicarske: FC St. Gallen, FC Winterthur, Team Südostschweiz, FC Zürich, TSV 1860 München, FC Steinach, Team Rheintal-Bodensee, GC Zürich, BSC YB, FC Aarau, FC Augsburg i SC Brühl - zaključio je.