Čisteći medvjedići: Pridružite se akciji čišćenja livade kod Ulice Vilke Novaka

vv | 27.9.2024. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

"Nakon što smo u protekle dvije godine uspješno čistili dravsku šumu i područje oko jezera Motičnjak, ove godine fokus ćemo pokušati prebaciti i na gradske kvartove. Zato pozivamo građane da nam se pridruže i u tim novim akcijama čišćenja, kako bismo zajedno očistili naše kvartove i doprinijeli ljepoti i čistoći Varaždina!"

Organizatorice akcija pod nazivom Kavica i čista Dravica s ponosom nastavljaju tradiciju okupljanja volontera i ekološki osviještenih građana koji su spremni posvetiti svoje vrijeme i energiju čišćenju grada.

- Nakon što smo prethodnih godina uspješno čistili šume, sada se, uz nastavak tradicije čišćenja prirode, okrećemo i urbanim sredinama i pozivamo vas da sudjelujete u čišćenju gradskih kvartova. Dosadašnje akcije rezultirale su prikupljanjem 16 tona otpada, potrudit ćemo se i nadalje uspješno provoditi čišćenja kao i osvješćivanja problema nelegalnog odlaganja otpada - istaknuli su organizatori.

Detalji akcije: 

  • Datum: 28.9.2024.
  • Vrijeme okupljanja: 10:00
  • Mjesto okupljanja: https://goo.gl/maps/EAhJxPvqtFf8Z27z9
  • Što ponijeti: dobra volja, adekvatna odjeća i obuća, a mi ćemo osigurati rukavice, vreće i alat.

Ovakve akcije pružaju priliku ne samo za čišćenje, nego i za zajedničko druženje, podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša i jačanje zajedništva među stanovnicima grada.

- Zato pozivamo sve – od lokalnih tvrtki i udruga do pojedinaca – da se pridruže i podrže akciju. Na kraju čišćenja, volontere čeka simbolična zahvala i kratko druženje uz osvježenje. Prijavite se i budite dio promjene! Vjerujemo da zajedno možemo očistiti naš grad i učiniti ga ljepšim za sve nas! - javljaju organizatori.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta termin akcije se pomiče, a sve aktualne informacije o ovoj i ostalim akcijama Čistećih medvjedića pratite u Facebook grupi Čisteći medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore.

Uz grupu za dogovore, Medvjediće zapratite na Facebooku, Instagramu, LinkedInu i njihovoj webstranici.

Galerija slika