"Bez zelja nema veselja" ove subote u humanitarnom tonu na varaždinskome placu Foto: Gradska tržnica Varaždin

"Bez zelja nema veselja" ove subote u humanitarnom tonu na varaždinskome placu

Varaždinske vijesti | 15.11.2018. u 20:52h | Objavljeno u Društvo

"Bez zelja nema veselja" naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote, 17. studenog, od 9:30 održavati na varaždinskome placu. Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će iu subotu za posjetitelje placa pripremiti čak 400 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.

Na događaju će nastupiti TS Špancir.

Manifestacijom "Bez zelja nema veselja" Gradska tržnica želi pripremiti Varaždince na skori dolazak zime i podsjetiti kako je najbolji način za čuvanje zdravlja konzumacija domaće hrane i tradicionalnih nutritivno vrijednih jela. Stoga se svi koji žele provesti ugodno prijepodne uz druženje i ukusnu hranu pozivaju da u subotu obavezno posjete tržnicu.