Ansambl Sakcinski nastupa na šestoj Razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma Foto: Grad Ivanec

Ansambl Sakcinski nastupa na šestoj Razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma

Varaždinske vijesti | 21.4.2017. u 17:52h | Objavljeno u Društvo

Ivanečki Vokalni ansambl Sakcinski u nedjelju će, 30. travnja, nastupiti na Razglednici 6 kulturno-umjetničkog amaterizma RH, manifestaciji državnog karaktera koja već šestu godinu zaredom predstavlja najbolja ostvarenja hrvatskog kulturno–umjetničkog stvaralaštva.

Za nastup na ovoj manifestaciji VA Sakcinski odabran je kao pobjednik 13. državne smotre malih vokalnih sastava koja je održana u Bjelovaru, a to znači da će zlatni ivanečki ansambl u svojoj kategoriji predstaviti ono što se može nazvati vrhuncem glazbenog stvaralaštva u  Hrvatskoj.

Ovu manifestaciju organizira Hrvatski sabor kulture, s ciljem da njenim održavanjem dodatno potakne umjetničko stvaralaštvo amaterskih udruga, njihovu vrhunsku prezentaciju i međusobno umrežavanje, kao i unapređivanje društvenog odnosa prema amaterskoj kulturi.

Razglednica 6 održat će se 30. travnja, s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (Velika dvorana). VA Sakcinski će nastupiti pod vodstvom glazbene pedagoginje Nade Peček, a izvest će nekoliko skladbi domaćih autora.