Ansambl Sakcinski i zbor KUD-a Rudolf Rajter vratili se s tri nagrade sa Zlatne lipe

VV | 6.6.2017. u 12:20h | Objavljeno u Društvo

Vokalni ansambl Sakcinski i mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter u subotu, 3. lipnja, uspješno se predstavio na 8. Međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja u Tuheljskim toplicama. S natjecanja su se vratili s tri osvojene nagrade.

Naime, mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter osvojio je srebrnu plaketu (86,33 bodova). Zbor je nastupio pod ravnanjem prof. Jelene Gotal. Samo dan kasnije zbor se ponovo na županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava održanoj u Varaždinu plasirao na državnu smotru koja će se održati u listopadu u Rovinju. Vokalni ansambl Sakcinski svoju je kvalitetu potvrdio osvojivši zlatnu plaketu (92 boda). Sakcinski je osvojio i zlatnu plaketu u kategoriji mali vokalni sastavi te je nastupio i u grand prixu, gdje se našao u društvu s najbolja četiri zbora ukupnog natjecanja (dva iz Slovenije i jedan iz Hrvatske).

Na županijskoj smotri zborova i malih vokalnih sastava Vokalni ansambl Sakcinski plasirao se na državnu smotru malih vokalnih sastava koja će se održati u studenom u Bjelovaru. Sakcinski će nastupiti u kategoriji klasične glazbe. Za veliki uspjeh ansambla svakako je najzaslužnija dirigentica Nada Peček.