10. Dani glume u Stažnjevcu: U 10 godina održano 86 predstava s 520 glumaca Foto: B. Težak

10. Dani glume u Stažnjevcu: U 10 godina održano 86 predstava s 520 glumaca

Varaždinske vijesti | 6.2.2020. u 10:10h | Objavljeno u Društvo

U subotu i nedjelju 1. i 2. veljače, Stažnjevec je bio najveselije mjesto  županiji i šire. Stara škola, ispunjena za tu priliku do zadnjeg mjesta, oba je dana grohotala uz komedije pučkih teatara u sklopu jubilarnih, 10. dana glume, koje je i ovoga puta organizirala Kulturno umjetnička udruga Stažnjevec sa svojom Glumačkom družinom Komedijaši.

- U proteklih 10 godina ovdje je izvedeno 86 predstava s ukupno 520 glumaca - naglasila je u uvodnoj riječi predstavnica KUU-a Marina Đurasek, zahvalivši Gradu Ivancu koji je od prvog trenutka novčano i logistički podržavao Dane glume.

Domaćinima je na jubileju čestitao gradonačelnik Milorad Batinić.

- Grad je preuredio staru školu upravo zato kako bi se u njoj mogle održavati manifestacije poput ovih. Dodatna sredstva izdvojili smo i lani, u cilju uređenja prostorija i grijanja za prijam gostiju, a nastavak radova na uređenju podova kreće ove godine. Pozivam vas da vašu novu predstavu održite u Kinu Ivanec te da njome nasmijete i Ivančane - pozvao je gradonačelnik.

Manifestaciju su otvorili Komedijaši premijernim izvođenjem nove predstave Sretna vijest, jedne od dosad svakako najurnebesnijih komedija autorice Marine Đurasek.

Tijekom dvodnevne manifestacije publiku su do suza nasmijali pučki teatri iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije, a Dane glume su premijernim izvođenjem predstave Ljepotica i zvijer zatvorili stažnjevečki Mali komedijaši.

Otvorenju manifestacije nazočio je i zamjenik gradonačelnika Branko Putarek.

dani_glume7-staznjevec-020220.jpg

dani_glume5-staznjevec-010220.jpg

dani_glume12-staznjevec-010220.jpg

dani_glume1-staznjevec-010220.jpg

dani_glume-staznjevec-010220.jpg