Vikend na varaždinskim cestama: U četiri prometne nesreće ozlijeđeno šest osoba Foto: VV arhiva / ilustracija

Vikend na varaždinskim cestama: U četiri prometne nesreće ozlijeđeno šest osoba

Varaždinske vijesti | 11.2.2019. u 13:51h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 8. veljače oko 6.40 sati na županijskoj cesti 2088, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždin Brega u smjeru Jakopovca. Dolaskom u nenaseljeni dio ceste u oštrom desnom zavoju brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste i uvjetima prometovanja izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom je sletio van kolnika, te je tom prilikom zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 9. veljače u 18 sati u Kameničkom Podgorju, u prometnoj je nesreći ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao biciklom nizbrdicom iz smjera Meljana u smjeru Kamenice. Uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad biciklom i pao na kolnik. Uslijed pada je zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 10. veljače oko 2.30 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina, u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.96 g/kg. Upravljao je iz smjera Varaždina u smjeru Turčina. Dolaskom do raskrižja kružnog toka brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanuju ceste, te je izgubio nadzor nad upravljačem vozila i vozilom je sletio preko fizičkog odvojka kružnog toka i prednjim je djelom vozila udario u metalnu cijev prometnog znaka, nakon čega je sletio u cestovni jarak. Ozljede su zadobili vozač, 27-godišnji suputnik i 25-godišnja suputnica. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Danas, 11. veljače oko 6.50 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 54 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Prekna u smjeru Ivanca. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza uslijed nekretanja sigurnosnom brzinom, prednjim je djelom vozila udario u tijelo 75-godišnje pješakinje koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Uslijed udara pješakinja je zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Označeno u