U dvije nesreće u Varaždinu ozlijeđene dvije biciklistice Foto: VV arhiva / ilustracija

U dvije nesreće u Varaždinu ozlijeđene dvije biciklistice

I.D./Varaždinske vijesti | 25.7.2019. u 15:55h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 24. srpnja, oko 8 sati u Dravskoj ulici u Varaždinu ozlijeđena je žena starosti 63 godine.

Prema policijskom izvješću, ona je upravljala biciklom nogostupom Dravske ulice u smjeru Bombellesove ulice. Dolaskom do raskrižja s cestom koja vodi prema odvojku Dravske ulice, započela je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim dijelom bicikla udarila u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru, skrećući ulijevo, upravljao 61-godišnjak. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 24. srpnja u 8 sati na raskrižju Jalkovečke i Ulice Hrvatskih branitelja u Varaždinu. Žena starosti 52 godine upravljala je osobnim vozilom Ulicom Hrvatskih branitelja. Dolaskom do raskrižja s Jalkovečkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje, oduzevši prednost prolaska biciklu kojim je Jalkovečkom ulicom u smjeru Jalkovca upravljala 56-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg kotača bicikla u stražnja lijeva vrata osobnog vozila, pri čemu je vozačica bicikla pala na kolnik. Zbog pritom zadobivenih ozljeda joj je pružena medicinska pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici.

Označeno u