Ptiček nije postupio suprotno ugovoru kod isplate nagrade od 700.000 kuna Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ptiček nije postupio suprotno ugovoru kod isplate nagrade od 700.000 kuna

Ivica Kruhoberec | 29.3.2021. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Miljenko Ptiček, bivši suvlasnik i direktor hortikulturnog i komunalnog poduzeća Parkovi Varaždin, koji se nalazi u Lipovici na izdržavanju dvogodišnje zatvorske kazne zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na krivotvorenje službene isprave, mogao bi u zatvoru ostati dulje vrijeme, ukoliko postane pravomoćna proš-lotjedna presuda varaždinskog Županijskog suda prema kojoj mu je spomenuta kazna povećana na tri godine i tri mjeseca.

Naime, nakon što je Županijski sud u Varaždinu bivšeg direktora Parkova 2016. osudio na godinu i deset mjeseci zatvora zbog više kaznenih djela, Vrhovni sud RH je 2019. djelomično prihvatio žalbu državnog odvjetnika i povisio mu kaznu, a uz to je odlučio da mu se treba ponovno suditi za navode iz tri točke optužnice po kojima je bio oslobođen. U tom, sada nepravomoćno završenom ponovljenom postupku, Ptiček je proglaše krivim po dvije od tri točke optužnice, dok je po jednog oslobođen.

Godinu dana zatvora dobio je po prvoj točki u kojoj ga se teretilo je od pok. Pere Kocijana, tadašnjeg direktora Ekofruta, od 2005. studenog do 2008. tražio i uzimao 10 posto od iznosa faktura, koje je njegovo poduzeće ispostavljalo Parkovima za obavljene radove kao kooperantska tvrtka...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...