Provest će se istraga protiv trojca za napad na policajca u Trnovcu Bartolovečkom

VV | 22.3.2023. u 12:56h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. ožujka 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1989., 1963. i 2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela pokušaja prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 1. i st. 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona i kaznenog djela napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. u vezi st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici počinili navedena kaznena djela 11. ožujka 2023. oko 00:50 sati, na parkiralištu ugostiteljskog objekta u jednom mjestu kraj Varaždina, na štetu policijskih službenika, a nakon što su dvojica policijskih službenika započeli s postupanjem prema njima zbog dojave o remećenju javnog reda i mira. Osnovano se sumnja da su okrivljenici počinjenim kaznenim djelima nanijeli policijskim službenicima tjelesne ozljede.

Podsjetimo, vjećnik HDZ-a u trnovačkom Općinskom vijeću Ivan Sušec (60), njegov sin D. (34) i poznanik D.B. (22), su bili u ugostiteljskom objektu Quatro u Trnovcu Bartolovečkom gdje je izbila tučnjava. Spomenuta trojica muškarca su zatim na parkiralištu rukama i noga napali i policijske službenike koji su zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta, a jednog policajca su oborili na tlo i počeli gušiti pa je drugi ispalio u zrak hitac upozorenja, nakon čega su napadači svladani po dolasku pojačanja, i to uporabom sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje.