Međimurska policija dronom u borbu protiv krađa s poljoprivrednih površina Foto: PU međimurska

Međimurska policija dronom u borbu protiv krađa s poljoprivrednih površina

I.D./Varaždinske vijesti | 3.7.2019. u 13:55h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti usmjerene na suzbijanje kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije, danas su, u jutarnjim satima, na poljoprivrednim parcelama u okolici Belice zainteresiranim predstavnicima medija prezentirali nadzor terena bespilotnom letjelicom, tzv. dronom.

U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom drona nadzirali poljoprivredne površine.

- Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi pojavni oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Svakako, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju - poručili su iz međimurske policije.

dron_pu_medjimurska_1.JPG

dron_pu_medjimurska_2.JPG

dron_pu_medjimurska_3.JPG