Manje oružja – manje tragedija: Policiji predao ručnu bombu, puške, streljivo... Foto: PU varaždinska

Manje oružja – manje tragedija: Policiji predao ručnu bombu, puške, streljivo...

Varaždinske vijesti | 27.1.2021. u 09:36h | Objavljeno u Crna kronika

Kako je izvijestila varaždinska policija, u ponedjeljak, 25. siječnja, u sklopu akcije "Manje oružja – manje tragedija", osoba koja želi ostati anonimna dragovoljno je predala jednu ručnu bombu M 75, automatsku pušku CZ, jednu prerađenu pušku, torbicu za automatsku pušku sa četiri spremnika te nekoliko stotina komada streljiva raznih kalibara.

- Podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji - ističu iz PU varaždinske.

Napominju građanima da ne donose oružje ili eksplozivna sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.

PU_varazdinska_predano_oruzje_27-01-2021.jpg