Županija uljepšala Uskrsne blagdane ljudima u potrebi: više od 600 korisnika primilo poklone

J.Š./ Varaždinske vijesti | 31.3.2021. u 15:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Predstojeći Uskrsni blagdani zasigurno će biti ljepši, bogatiji i sretniji mnogima zahvaljujući Varaždinskoj županiji. Naime, na tragu prošlih akcija, u vrijeme Božića, kada su mnogi dobili prigodne poklon pakete, ali i prošlogodišnjeg Uskrsa kada se potrebitima, prije svega, ljudima starije životne dobi, te onima koje su slabijeg imovinskog stanja, nepokretnima, slabo pokretnima i teško pokretnim osobama te osobama koje žive u staračkim samačkim domaćinstvima dijelili topli obroci, sada je njima svima podijeljeno 600 poklon paketa s prehrambenim namirnicama u kojima su bili šunka, sir, jaja, boja za jaja te domaći keksi.

Projekt u cijelosti financira Varaždinska županija u iznosu od 45 tisuća kuna, a i ovoga puta su u podjeli paketa sudjelovale gerontodomaćice i volonteri iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije, te članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Akciju je kao i prethodna dva puta osobno podržala te sudjelovala u podjeli paketa na području Općine Breznički Hum saborska zastupnica, ujedno i savjetnica župana Natalija Martinčević, inače volonterka Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

- Volontiranje i pomaganje potrebitima jedan je od najboljih načina ne samo u cilju izravnog pružanja pomoći i razgovora s ljudima, već i lijepa prilika da se još bolje upozna situacija na terenu kako bi se dodatno unaprijedila kvaliteta života ljudima u potrebi. Naime, Varaždinska županija je kroz protekle četiri godine pokazala iznimnu socijalnu osjetljivost i pokrenula čitav niz socijalnih programa kojima je obuhvaćeno više od 4.500 stanovnika Varaždinske županije, a što je iskorak koji nije napravila niti jedna druga Županija u Hrvatskoj. U ovo blagdansko doba je svakako najljepše i najbolje pomagati, a kada uzmemo u obzir da i ovog Uskrsa zbog pandemije mnogi ne mogu van kuće, onda ta pomoć znači višestruko. Zahvaljujem se vatrogascima i gerontodomaćicama te volonterima na sudjelovanju u ovome projektu te koristim priliku da svima zaželim ugodne i mirne Uskrsne blagdane- rekla je Natalija Martinčević.

Zadovoljstvo je iskazao i Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji je tom prilikom istaknuo izuzetno dobru suradnju s Varaždinskom županijom u pripremi i realizaciji mnogih projekata.

- Posebno nas veseli suradnja u ovim blagdanskim danima kada ovakvim akcijama donosimo radost i pozitivu onima kojima je to zaista potrebno – rekao je Buđanovac.

Ivica Labaš, županijski vatrogasni zapovjednik je naglasio kako su vatrogasci uvijek „tu“ kada je potrebno.

- Od prve akcije, dostave podjele obroka najpotrebitijima pa do podjele Božićnih paketa vatrogasci su bili siguran i pouzdan partner u realizaciji ovakvih akcija. I danas smo tu, hvala Županiji na povjerenju, nadam se da ćemo uljepšati Uskrs onima koji su sami ili nemoćni- rekao je Ivica Labaš.

Zoran Hegedić, načelnik Općine Breznički hum pridružio se akciji te je osobno vatrogasnim vozilom razvozio pakete svojim sumještanima.

Galerija slika