Župan Radimir Čačić obišao ŽUC-ove radove u Trnovcu, Martijancu, Svetom Đurđu i Ludbregu

Varaždinske vijesti | 19.4.2021. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog te predsjednika Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krešimira Horvata obišao radove koji se izvode na proširenjima cesta i izgradnji asfaltnog tepiha na područjima općina Trnovec Bartolovečki i Martijanec te na području grada Ludbrega. Obišao je i saniranu prometnicu na području Općine Sveti Đurđ.

Župan je prvo posjetio Trnovec gdje istaknuo kako su u Trnovcu izvedeni mali projekti koji su, na zahtjev građana, interventno rađeni, a to su ležeći policajci kod škole i kod dječjeg igrališta, u vrijednosti 50 tisuća kuna. U Trnovcu mu se u obilasku priključio i općinski vijećnik Zdravko Hudler, dok mu je u naselju Vrbanovec u Općini Martijanec domaćin bio općinski vijećnik Branimir Nađ, a u Svetom Đurđu dobrodošlicu mu je zaželio načelnik općine Josip Jany. Župan je izrazio zadovoljstvo izvođenjem radova.

- Radit će se i asfaltni tepih dug 500 metara u vrijednosti 200 tisuća kuna, a u Vrbanovcu idemo s planom projekta pješačko-biciklističke staze što je ozbiljan projekt. U Ludbregu imamo cijeli niz projekata koji su u realizaciji. Jedan od njih je potporni zid Sigečak u vrijednosti 250 tisuća kuna, potporni zid Vinogradi ludbreški 205 tisuća kuna, usporivač prometa Slokovec 122 tisuće kuna i asfaltni tepih koji se radi u dvije općine, Sigetec prema Ludbregu i Sveti Đurđ. To je 1,4 km, po 200 tisuća kuna na području Ludbrega i Svetog Đurđa – rekao je župan Čačić te je dodao kako je u malim, ali važnim projektima za građane, investirano gotovo milijun kuna na važnim točkama.

- Kao i uvijek, naš trajni problem je da, nažalost ,na razini države imamo jedno vrlo skromno financiranje na području ŽUC-ova koje već zadnjih desetak godina nisu dobile od države nikakav pomak. Mi stagniramo u financiranju ŽUC-ova i očekujemo promjenu. Maksimalno ulažemo u ovakve projekte, a moram reći da su ipak određeni pomak projekti klizišta, uz pomoć Hrvatskih voda. Ti radovi vrijedni su ukupno 9 milijuna kuna – zaključio je župan.

Predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste ujedno i županijski vijećnik Krešimir Horvat, zahvalio se županu na aktivnostima koje se provode, poglavito na području grada Ludbrega.

- Nije spomenut jedan uspon koji smo napravili, a ja sam prozivan kao predsjednik Upravnog vijeća, ali i Županija, odnosno ŽUC, da se maćehinski odnosimo prema Ludbregu. Imamo dokumentirano da nije baš tako. Od 2018. u Ludbreg je uloženo 5.6 milijuna kuna s ovim radovima koji se sad rade, a treba napomenuti da je Ludbreg imao dožupana iz ludbreškoga kraja, imao je saborsku zastupnicu i saborskog zastupnika iz onog kraja pa nije bilo nikakvih pomaka u investiranju u onom periodu prošle županijske vlasti – bio je rezolutan Horvat.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački je naznačio kako realizacija svih planova koji su bili zacrtani teče po planu te da je suradnja sa svim općinama i gradovima više nego korektna.

- Ovom prilikom se zahvaljujem županu Čačiću i ravnatelju ŽUC-a Tomislavu Osonjačkom, ali i predsjedniku Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krešimiru Horvatu na izrazito korektnoj i konstruktivnoj suradnji i moram istaknuti kako je naša suradnja na dobrobit svih mještana općine Sveti Đurđ odličan primjer kako ova županijska vlast radi na ravnomjernom razvoju cijele županije – rekao je načelnik općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Označeno u
Galerija slika