ZSUGV optužuje SDP da je protiv varaždinskog sporta, Bosilj da se pomaže Runcu u njegovoj kampanji

VV | 27.3.2021. u 08:19h | Objavljeno u Aktualno

Jučer je na 37. sjednici Gradskog vijeća izglasan prvi rebalans proračuna Grada za 2021. godinu. Na toj sjednici, veliki dobitnik je bila Zajednica sportskih udruga grada Varaždina jer su dobili dodatna sredstva u iznosu od 1 715 000 kuna koje je Alen Runac kao predsjednik ZSUGV-a tražio od Grada za ulaganje u infrastrukturu.

Podsjetimo, Alen Runac je na prošlotjednoj sjednici Skupštine Zajednice najavio da će od Grada Varaždina tražiti 1 635 000 kuna koja bi se iskoristila za investiranje u razvoj infrastrukture i to NK Varaždinu za zamjenu travnjaka na stadionu (1 milijun kuna), NK Zelengaju za izgradnju tribina (45 tisuća kuna), NK Udarniku 32 za sustav grijanja (130 tisuća kuna), NK Varteksu za rješavanje izgradnje tribina (200 tisuća kuna), NK Mladosti Biškupec opremanje igrališta (130 tisuća kuna) i Savate klubu Varaždinu za proširenje dvorane na iznad sjedećih mjesta na tribinama (130 tisuća kuna).

 Grad je taj iznos povećao za 80 tisuća kuna. Bosilj se već javio jučer tijekom rasprave na sjednici Gradskog vijeća oko spomenutog povećanja sredstava za ZSUGV da je dio "pomaganja" aktualnog gradonačelnika u kampanji Alena Runca koji se također kandidira za nadolazeće izbore za gradonačelnika. ZSUGV-a je na svojim web stranicama optužila Nevena Bosilja da je protiv sporta, na što je Bosilj odgovorio svojom objavom na Facebooku.

- Vijećnici SDP-a, kao i kandidat te stranke za gradonačelnika, nisu htjeli podignuti ruke za rebalans proračuna Grada Varaždina na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u petak čime nisu podržali ni 1,7 milijuna kuna za varaždinski sport. Točnije, na taj je način SDP pokušao spriječiti da NK Varteks, NK Udarnik 32, NK Varaždin te NK Zelengaj dobe toliko potrebna sredstva za uređenje svoje sportske infrastrukture. Štoviše, SDP je time poslao i jasnu poruku Skupštini ZSUGV-a, ali i cijeloj sportskoj zajednici koliko mu je stalo do sporta, u ovom slučaju do pomoći nogometnim klubovima u Varaždinu - stoji na stranicama Zajednice pod naslovom "SDP i Bosilj protiv varaždinskog sporta. Nisu htjeli dići ruku za dodatna sredstva varaždinskim sportašima".

- Nakon uvlačenja Parkova u predizbornu kampanju, politički uhljebljeni direktor Alen Runac ide još korak dalje i u svoju prljavu igru uvlači i Zajednicu sportskih udruga i njenu službenu stranicu za napad na mene i SDP. Napisati da sam ja, sportaš od glave i pete, protivnik sporta i sportaša, bezobrazno je i pokvareno. Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća pozdravio sam povećanje ulaganja u sport, ali i upozorio da će Alen Runac to koristiti u svojoj kampanji kao da on osobno daje sredstva sportskim klubovima. Vijećnici oporbe glasali su protiv rebalansa jer se u rebalansu nalazila integralna nagodba i nije bilo moguće glasati odvojeno za pojedine stavke. Zajednica sportskih udruga trebala bi se maknuti od politike i biti u službi sporta i svih građana, a ne na ovaj način sudjelovati u prljavoj HDZ-ovoj kampanji njenog predsjednika Alena Runca. Kad misliš da ne može niže, on uspjeva iskopati još dublju rupu - napisao je Bosilj.