Zlatan Avar: Bosilj nema pravo koristiti službeni auto u privatne svrhe

| 30.8.2021. u 09:33h | Objavljeno u Aktualno

Unatoč tome što je gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj, priznao grešku te najavio da će promijeniti pravilnik o korištenju službenih automobila nakon što se početkom prošlog tjedna doznalo da je koristio službeno vozilo za godišnji odmor, Nezavisna lista Čehoka je sazvala novinsku konferenciju na kojoj su naglasili da je Bosilj prekršio i pravilnik Grada Varaždina, a i hrvatski zakon te su uzeli dva primjera sličnih okolnosti iz redova SDP-a gdje su se prema Povjerenstvu za sukob interesa kršila pravila.

- Lora Vidović i Bojan Glavašević su se već ogriješili na sličan način. Dužnosnici imaju pravo na socijalno, zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Imaju pravo na pokrivanje putnih i smještajnih troškova, ali nemaju pravo da koriste bilo kakav resurs, a pogotovo ne službeni auto, u privatne svrhe. Da je to tako vidjet ćete iz dokumenata o primjeru Vidović i Glavašević - istaknuo je Zlatan Avar na današnjoj konferenciji uz kolegu Marija Lešinu.

Također se osvrnuo i na pokušaje SDP-a i Budimo grad da opravdaju postupke gradonačelnika. 

- Pozivali su se na krivi zakon iz 2003. godine koji više ne postoji jer su se 2017. godine izmijenili čitavi setovi zakona pa tako i taj zakon na koji se pozivalo. Govorilo se o plaći u naravi. Ono što je gospodin Bosilj prijavio u imovinskoj kartici je plaća od 19.500 kuna koju dobiva u Gradu i nema govora o nekakvom dijelu koji se isplaćuje u naravi. Sad je pitanje da li si na taj način pokušava povećati plaću, što bi bilo mimo zakona ili pokušava smanjiti plaću i da prima dio u naravi, što također nije moguće i ako je tako, onda je lagao ne samo javnost, nego i u imovinskoj kartici - objasnio je Avar.

Optužili su ga za gramzivost i pohlepu te smatraju da postoje temelji i za kaznenu odgovornost ukoliko će se raditi neke promjene što se tiče plaća vijećnika Grada Varaždina. 

Avar_i_Lesina_2.jpg

Avar_i_Lesina_4.jpg