Zaklada solidarnosti u 2019. godini prikupila 152.400 kuna za studente, đake i potrebite

| 6.2.2020. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je uz vršiteljicu dužnosti Upraviteljice Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Darinku Hajduk-Vučić, održao konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Zaklade solidarnosti Grada Varaždina.

- Naša Zaklada solidarnosti Grada Varaždina je u ovih 16 godina prikupila oko 4 milijuna kuna i darovala ih našim siromašnijim građanima, građanima u potrebi, studentima, đacima, mladima, postdiplomantima. U suradnji je s Utočištem sv. Nikola, s ustanovama, školama. Važno je reći da se prošle godine prikupilo oko 160.000 kuna, za četrdesetak naših građana koji su socijalno prikraćeni podmireni su troškovi stanovanja, za studente i đake među kojima su oni deficitarnih zanimanja i oni koji postižu odlične rezultate, poput djevojke koja je upisala Oxford, a nije imala dovoljno novčanih sredstava za prvu godinu studija, osigurane su stipendije. Zaklada obavlja važan zadatak u društvu za sve građane. Uz gospođu Hajduk-Vučić, koja već 16 godina za Zakladu radi potpuno besplatno, Upravno vijeće zaklade isto tako daruje svoje slobodno vrijeme i svoj novac za sve one koji su u potrebi. Grad Varaždin će i dalje podupirati Zakladu solidarnosti jer sva ta sredstva dolaze uvijek onima kojima su najpotrebnija - poručio je gradonačelnik.

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina je u 2019. godini ugovornom donacijom Grada (50.000,00 kn) i vlastitim aktivnostima ostvarila ukupna sredstva u iznosu od 152.378,00 kn.

- Dodijeljene su jednokratne socijalne pomoći u ukupnom iznosu od 67.963 00,00 kn, a primilo ih je 44 sugrađana u potrebi. Povodom uskršnjih blagdana prigodnim poklonima darivano je 270 osoba starije životne dobi, a u potrebi zdravstvenog liječenja, pomoć je primilo 5 osoba u ukupnom iznosu od 8.000,00 kn. Posebna pažnja protekle je godine posvećena osiguranju financijskih sredstava za učeničke i studentske stipendije, a organiziran je i humanitarni koncert „Ostanite u Varaždinu“. Mjesečne stipendije od 500 kn prima četrnaest učenika i studenata deficitarnih zanimanja, slabijih materijalnih mogućnosti, a Zaklada je još petnaestorici učenika i studenata dodijelila jednokratne pomoći za troškove školovanja. Ukupno je za takve pomoći u protekloj godini izdvojeno 43.000,00 kn  - izvjestila je Darinka Hajduk-Vučić.

Zaklada solidarnosti je s Gradom Varaždinom projektni partner Centru za rehabilitaciju Varaždin u projektu OSO - organizirano stanovanje osoba s invaliditetom, za čije financiranje je u postupku odobravanje sredstva iz EU fondova. 

Gradonačelnik je također najavio organizaciju velikog humanitarnog koncerta za Zakladu solidarnosti, a koji će se vjerojatno održati krajem godine ili početkom sljedeće u varaždinskoj Areni.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci