Vojković i njegov partner iz Varaždina povezuju se s prijevarom "teškom" 400.000 eura? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vojković i njegov partner iz Varaždina povezuju se s prijevarom "teškom" 400.000 eura?

VV | 29.2.2024. u 21:12h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je bivši ministar gospodarstva i direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković uhićen po nalogu hrvatskog Ureda europskog javnog tužitelja, N1 doznaje da se njega i njegovog poslovnog partnera, bivšeg bankara i konzultanta iz Varaždina povezuje sa subvencijskom prijevarom i krivotvorenjem isprava teškima oko 400.000 eura.

Prema pisanju tog portala, navodno su s plantažama tulipana, koje su trebale niknuti u Istri gdje je registrirana jedna od Vojkovićevih firmi, konkurirali za europske novce na tri natječaja koje je, kako je potvrdilo Europsko tužiteljstvo, raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU.

- Prema za sada dostupnim informacijama Vojković i njegov poslovni partner uspjeli su proći na jednom od tri natječaja, no na posljednjem na koji su se javili, djelatnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstu i ruralnom razvoju ipak su posumnjali da natječajna dokumentacija nije vjerodostojna - objavio je N1.