Vatrogasna vozila: SDP u šest godina nije uspio nabaviti niti jedne tačke za vatrogasce Foto: Martin Novosel/Krešimir Đurić

Vatrogasna vozila: SDP u šest godina nije uspio nabaviti niti jedne tačke za vatrogasce

| 22.2.2021. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno

Na aktualnom se satu današnje sjednice Gradskog vijeća zahuktalo i kod pitanja Roberta Puje oko vozila koja su nedavno stigla na korištenje JVP-u Varaždin. Vijećnik je postavio "lagano" pitanje koliko je grad participirao u troškovima i koja su se vozila nabavila te koja je vrijednost novih vozila, ali i ovdje je gradonačelnik Ivan Čehok iskoristio vrijeme da kritizira prijašnju vlast.

- Vidjeli ste svi da smo dobili još jedno vozilo uz ono koje smo mi sami kupili velike autoljestve. Nabavljeno je sada i novo navalno vozilo preko MUP-a. Stiže još jedno vozilo. To će biti još jedna autocisterna iz sredstava MUP-a. Naše su obveze tu samo da kada je potreba za time, primjerice, ne daj bože, neki požar ili havarije u Dalmaciji kako se to zna dogoditi ili negdje drugdje, da ta vozila onda budu spremna i na nalog MUP-a idu. Međutim i naša vozila idu kada treba kao što smo vidjeli u potresu u Petrinji, bez obzira kako su nabavljena, a Bogović neka vam još kaže da još jedno vozilo ide preko DVD-a Varaždin, tako da se ovo vijeće može pohvaliti da je nakon 2008. ili 2009. godine, tj. Nakon 12 godina nabavio to. Kada gospodin Bosilj govori o štetnoj vlasti, treba pogledati kako SDP u šest godina nije uspio nabaviti niti jedne tačke za vatrogasce, niti jedne tačke. Ta jedna sramotna nebriga za vatrogasce je srećom ovom gradsko vijeće uspjelo to izbjeći i uspjelo nabaviti sva vozila koje ove štetočine iz SDP-a nisu nabavile. Očekujte još vozila do kraja mandata jer svima nama je jasno da ovako dobro opremljenih vatrogasaca nema nigdje - rekao je Ivan Čehok.