Varaždinski softverski inženjer iz Dublina vratio se doma: obitelj je najvažnija Foto: Krešimir Đurić

Varaždinski softverski inženjer iz Dublina vratio se doma: obitelj je najvažnija

| 22.4.2019. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno

Kad već ne želi da ga, s obzirom na njegove profesionalne reference, svrstamo u top 10 varaždinskih IT-ovaca, za Juraja Bilića možemo svakako reći da se ubraja među lokalne programere s najzanimljivijom i najraznovrsnijom karijerom.

Osim što je radio u dublinskom sjedištu Facebooka kao senior softverski inženjer, pokrenuo je i vlastiti poduzetnički, kreativni projekt društvene igre za odrasle pod imenom “Machina Arcana” čiju je izradu i distribuciju financirao putem popularnog crowdfundinga. U prvoj kampanji 2013. godine na američkom Kickstarteru, platformi za crowdfun-ding, projekt je prikupio 147.000 dolara, da bi krajem prošle godine kroz drugu kampanju osigurali čak 700.000 dolara za financiranje novog izdanja “Machine Arcane”.

Druga zanimljivost koja se veže uz našeg sugovornika svakako je činjenica da je sa suprugom Aleksandrom među rijetkim mladim i obrazovanim Hrvatima koji su otišli raditi u inozemstvo, ali su se na kraju odlučili vratiti u Hrvatsku. Nakon uspješnog lansiranja “Machine Arcane” u svijet 2013. godine, “trebalo im je nešto novo” pa je mladi bračni par otišao okušati svoju sreću u Irskoj. Prošle su se godine vratili u Varaždin ponajviše zato što su kao roditelji dvoje male djece na prvo mjesto stavili prednosti života u manjoj sredini uz blizinu i podršku šire obitelji.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti....