Varaždinska županija financijski podupire aktivnosti na popularizaciji znanosti Sveučilišta Sjever, FOI-a i Geotehničkog fakulteta Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija financijski podupire aktivnosti na popularizaciji znanosti Sveučilišta Sjever, FOI-a i Geotehničkog fakulteta

Varaždinske vijesti | 31.1.2024. u 15:37h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija i ove godine financijski podupire nabavu opreme te aktivnosti na popularizaciji znanosti i studijskih programa koji provode Sveučilište Sjever – Sveučilišni centar Varaždin te Fakultet organizacije i informatike Varaždin i Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilište u Zagrebu.

Župan Anđelko Stričak je ugovore o financijskoj potpori danas u Županijskoj palači potpisao s rektorom Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marinom Milkovićem, dekanicom FOI-a prof. dr. sc. Marinom Klačmer Čalopa i dekanom Geotehničkog fakulteta izv. prof. dr. sc. Hrvojem Meaškim. Uz dr. sc. Miroslava Huđeka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, te njegovu zamjenicu Sanju Herceg, potpisivanju je prisustvovala i prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Anica Hunjet.

ugovori_foi_geotehnicki_fakultet_sveuciliste_sjever_2024_2.jpg

Iz županijskog proračuna će biti izdvojeno ukupno 20.000 eura.

Sveučilištu Sjever potpora je dodijeljena za nabavu opreme i materijala u svrhu provedbe Tjedna karijera Sveučilišta Sjever "UNIN Connect Week" te Festivala znanosti 2024.

FOI će potporu iskoristiti za realizaciju međunarodnih aktivnosti u sklopu Dana međunarodne suradnje FOI-a i Festivala znanosti, kao i za nabavu opreme za Laboratorij za primijenjeno softversko inženjerstvo te opreme za unapređenje mrežne infrastrukture FOI-a.

ugovori_foi_geotehnicki_fakultet_sveuciliste_sjever_2024_1.jpg

Geotehničkom fakultetu potpora je dodijeljena za organizaciju popularizacijskih događanja "Dan & Noć u inženjerstvu okoliša" i "Dan otvorenih vrata" te za nabavu potrebnog materijala za njihovu provedbu, kao i za sudjelovanje na Festivalu znanosti i Tjednu znanosti MUZZA.

ugovori_foi_geotehnicki_fakultet_sveuciliste_sjever_2024_3.jpg