Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin donijelo odluku o novom ravnatelju Foto: VV arhiva

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin donijelo odluku o novom ravnatelju

| 16.9.2024. u 10:48h | Objavljeno u Aktualno

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin jutros je na izvanrednoj sjednici donijelo odluku o izboru i imenovanju ravnatelja bolnice, nakon provedenog javnog natječaja.

>> Na natječaj za ravnatelja Opće bolnice Varaždin stigle dvije prijave

Za ravnatelja je izabran dosadašnji ravnatelj, odnosno v.d. ravnatelj Damir Poljak. Na odluku Upravnog vijeća bolnice potrebno je pribaviti mišljenje izvršnog tijela jedinice područne (regionalne) samouprave i suglasnost Ministarstva zdravstva.

Novi/stari ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak na tu je funkciju izabran u listopadu 2021. godine. Prije toga bio je v.d. ravnatelja od kraja kolovoza 2021., nakon što je bivši ravnatelj dr. Nenad Kudelić podnio ostavku.

Na natječaj za ravnatelja stigle su dvije prijave, a kako neslužbeno doznajemo, osim Damira Poljaka na natječaj se prijavio i Mladen Smoljanec, koji je prije desetak godina bio sanacijski upravitelj varaždinske bolnice, a od 2016. do svibnja ove godine bio je na čelu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Podsjetimo, nakon što su 1. siječnja ove godine osnivačka prava nad županijskim i općim bolnicama prenesena na državu, u proteklom su razdoblju započele brojne promjene u bolničkom sustavu. Naime, 11. srpnja Vlada RH razriješila je dotadašnje članove upravnih vijeća bolnica, koji su bili imenovani kao predstavnici Republike Hrvatske, te su imenovani novi predsjednici i članovi upravnih vijeća.

U srpnju je tako Alen Leverić imenovan predsjednikom, a Ivan Herman, Maja Gusić Božikov i Rikardo Protrka novim članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin.

Na konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća 19. srpnja donesena je odluka o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja i prestanku mandata ravnatelja OB Varaždin, dok je 29. srpnja donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg zamjenika ravnatelja i imenovanju zamjenika v.d. ravnatelja.

Temeljem odluke Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin od 12. kolovoza, u Narodnim novinama od 14. kolovoza objavljen je javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja bolnice. Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin na sjednici održanoj 30. kolovoza imenovalo je Povjerenstvo za otvaranje, utvrđivanje pravovremenosti i potpunosti pristiglih ponuda, koje pak je na sjednici održanoj 5. rujna utvrdilo da su na Javni natječaj pristigle dvije prijave te da su obje prijave pristigle u natječajem propisanom roku.