Na natječaj za ravnatelja Opće bolnice Varaždin stigle dvije prijave Foto: VV arhiva / ilustracija

Na natječaj za ravnatelja Opće bolnice Varaždin stigle dvije prijave

| 6.9.2024. u 10:13h | Objavljeno u Aktualno

Temeljem odluke Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin od 12. kolovoza, u Narodnim novinama od 14. kolovoza objavljen je javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja bolnice. Rok za podnošenje prijava na javni natječaj bio je 15 dana od dana objave natječaja.

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin na sjednici održanoj 30. kolovoza imenovalo je Povjerenstvo za otvaranje, utvrđivanje pravovremenosti i potpunosti pristiglih ponuda na Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Varaždin, a u njemu su Elvis Gotal, univ.spec.oec., predsjednik Povjerenstva, zatim Marina Žulić, dipl.iur., član, te Tomislav Vrhovec, dipl.iur., član.

Kako doznajemo, Povjerenstvo je na svojoj sjednici održanoj 5. rujna utvrdilo da su na Javni natječaj pristigle dvije prijave te da su obje prijave pristigle u natječajem propisanom roku.

Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ravnatelja opće bolnice čija su osnivačka prava prenesena na Republiku Hrvatsku imenuje i razrješava upravno vijeće uz prethodno pribavljeno mišljenje izvršnog tijela jedinice područne (regionalne) samouprave i uz suglasnost Ministra zdravstva Republike Hrvatske.

Opća bolnica Varaždin ima obvezu sve kandidate izvijestiti o rezultatu natječaja najkasnije u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Podsjetimo, nakon što su 1. siječnja ove godine osnivačka prava nad županijskim i općim bolnicama prenesena na državu, u proteklom su razdoblju započele brojne promjene u bolničkom sustavu. Naime, 11. srpnja Vlada RH razriješila je dotadašnje članove upravnih vijeća bolnica, koji su bili imenovani kao predstavnici Republike Hrvatske, te su imenovani novi predsjednici i članovi upravnih vijeća.

>> Tko će biti na čelu varaždinske bolnice nakon što ju je preuzela država?

U srpnju je tako Alen Leverić imenovan predsjednikom, a Ivan Herman, Maja Gusić Božikov i Rikardo Protrka novim članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin.

Na konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća 19. srpnja donesena je odluka o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja i prestanku mandata ravnatelja OB Varaždin, dok je 29. srpnja donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg zamjenika ravnatelja i imenovanju zamjenika v.d. ravnatelja.

Sadašnji ravnatelj, odnosno v.d. ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak na tu je funkciju izabran u listopadu 2021. godine.