U Županijskoj palači održan stručni skup za odgajatelje i stručne suradnike s područja četiri županije Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači održan stručni skup za odgajatelje i stručne suradnike s područja četiri županije

Varaždinske vijesti | 15.9.2019. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije u Županijskoj palači u Varaždinu održan je stručni skup za odgajatelje i stručne suradnike s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Stručnim skupom, čija je tema mogućnosti korištenja elemenata tradicijske kulture u radu s djecom rane i predškolske dobi, započela je i službeno FolkoFonija5. Međunarodni festival tradicijske kulture koji se od danas pa sve do nedjelje održava u Varaždinu.

Preko 80 odgajatelja i stručnih suradnika danas je sudjelovalo na predavanjima i radionicama vezanima uz tradicijsku kulturu koje su se održale na tri lokacije u Varaždinu.

Domaćini današnjeg događanja su Dječji vrtić „Varaždin“, Centar tradicijske kulture Varaždin i Varaždinska županija u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske.

Na stručnom skupu prisutne je pozdravila i savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je istaknula da joj je posebno drago da se ova posebna manifestacija kao što je FolkoFonija održava upravo u vrijeme obilježavanja Dana Varaždinske županije te je naglasila kako je Varaždinska županija uspostavila odličnu suradnju s Centrom za tradicijsku kulturu koja sigurno neće stati ovim projektom.

- Na ovaj stručni skup odazvalo se preko 80 odgajatelja i to me posebno veseli jer na taj način i kroz zajedničku komunikaciju možemo vidjeti što mogu Županija i odgojno-obrazovne institucije zajedno učiniti na očuvanju naše tradicijske kulture, naše kulturne baštine i naših kulturnih vrijednosti – naglasila je Martinčević.

U ime Grada Varaždina prisutnima se obratila Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina koja je pohvalila suradnju Županije, Grada, CTK-a, Dječjeg vrtića Varaždin i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Prisutne su pozdravili i Jasenka Husnjak iz Dječjeg vrtića Varaždin, Krešimir Plantak Večerin, umjetnički voditelj CTK-a i Darija Drviš, viša savjetnica za predškolski odgoj AZOO.

Stručni skup se sastojao od prezentacije načina i mogućnosti integriranja tradicijske kulture u sustav primarnog obrazovanja, primjeri dobre prakse (dječji vrtići iz Varaždina, Bjelovara, Preloga i Zagreba), radionica, izvješća s radionica i zaključaka.

strucni_skup_folkofonija_4.JPG

strucni_skup_folkofonija_3.JPG

strucni_skup_folkofonija_6.JPG

strucni_skup_folkofonija_5.JPG