U varaždinskoj bolnici umjesto dva odjela uveli četiri službe i zasebne rukovoditelje

Ivica Kruhoberec | 16.10.2017. u 12:46h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin odnedavno ima novi ustroj ravnateljstva, odnosno svog vodstva, koje je bitno bitno drugačije od prijašnjeg. Plod je to ne samo stručnih, nego i političkih te drugih interesa, unutar i još više izvan bolnice, koje je trebalo nekako pomiriti, pa makar se pri tome moralo pribjeći nekim čudim ili spornim potezima.

Kudelićev uspjeh

U samom vrhu, doduše, ništa novog. Specijalist neurokirurgije Nenad Kudelić ostao je na mjestu ravnatelja na kojem je jednoglasno imenovan u ožujku. Prije toga vodio bolnicu kao v.d. ravnatelj nakon smjene Sanje Zember, koja nije bila po volji HNS-a, ali i dijela zaposlenika, koji su i inicirali njezinu smjenu zbog najavljenih promjena, odnosno smjena.

Uzme li se u obzir poraz HNS-a na lokalnim izborima, odnosno pobjeda Reformista, njihovih glavnih političkih suparnika, Kudelićev ostanak na čelu bolnice nesumnjivo je uspjeh. Dok rezultati lokalnih izbora i poslijeizborni dogovori nisu utjecali na izbor ravnatelja, nesumnjivo su utjecali na izbor njegovog zamjenika. Naime, to je Damir Poljak, dipl. med. tehničar, koji ne samo da je bivši pomoćnik ravnatelja te dugogodišnji tehničar u bolnici koji dovršava doktorat, nego i izborni pobjednik u utrci za bednjanskog načelnika. To, sasvim sigurno, nije nezamijećeno u njegovoj stranci, HDZ-u, koji se u Varaždinskoj županiji odlučio na suradnju s Reformistima, koja se ogleda i raspodjeli (nekih) mjesta u bolnici…

Ravnateljstvo bolnice čine i dvije pomoćnice. Liječnica Dubravka Dobec Gorenak pomoćnica je ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, a pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo je Anica Sekovanić, mag. med. techn. Budući da je liječnica već bila na sadašnjoj dužnosti, a druga pomoćnica je i glavna sestra u OBV, njihov odabir je logičan i nije nikakvo iznenađenje.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti