U Varaždinskim Toplicama 9. lipnja stotinu poduzetnica na B2B susretu

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.6.2021. u 15:20h | Objavljeno u Aktualno

Uz domaćine Grad Varaždinske Toplice, Centar poduzetnica i najpoduzetnicu 2020. godine Bernardu Cecelju, stotinu poduzetnica iz cijele Hrvatske 9. lipnja okupit će se na B2B susretima u Varaždinskim Toplicama

Sukladno relaksiranim epidemiološkim mjerama, u srijedu, 09. lipnja stotinu poduzetnica pristiglih iz svih krajeva Lijepe naše okupit će se u Varaždinskim Toplicama na B2B susretima, a kako bi zajedno promišljale o prevladavanju posljedica koje je korona kriza ostavila i duboko ostavlja na hrvatsko gospodarstvo, napose poduzetništvo u žena.

Okupljanje je zamišljeno u prvom redu kroz primjer pozitivne prakse, kojega ne samo za hrvatsko poduzetništvo, nego i u Europi postavlja već desetljećima Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorice tvornice Bernarda d.o.o. iz Nedelišća za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje te Bernarda Nove za proizvodnju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka u Nedeljancu, a koja i danas, baš kao i prije korona krize upošljava više od 250 zaposlenika, niti jednom nije dala otkaz, nije smanjivala plaće iako joj je obujam proizvodnje pao za 80 posto tijekom proteklih lockdown perioda.

Bernarda Cecelja u jeku Covid-19 i gospodarske krize, upravo kako dolikuje jednoj od najnagrađivanijih poduzetnica, inovatorica i poslovnih žena ovih prostora, nije posustajala niti odustajala, a poslovno hrabro ide dalje – skorim završetkom hotela Bernarda kao najvećim adutom hrvatskog kontinentalnog turizma u novoj turističkoj sezoni.

Sve će to biti predstavljeno u cilju motivacije i inspiracije za uspješno prevladavanje korona krize sudionicama i sudionicima B2B susreta poduzetnica Hrvatske.

Cjeloviti program B2B susreta poduzetnica Hrvatske, Varaždinske Toplice možete pogledati na ovom linku
https://poduzetnica.hr/wp-content/uploads/2021/05/B2B-Varazdinske-Toplice-9.6.2021..pdf

- Nakon dvije odgode B2B susreta poduzetnica Hrvatske u Varaždinskim Toplicama, iz već poznatih razloga, iznimno se veselimo održati ovaj poslovni događaj upravo u restoranu Bernarda uz srdačnu dobrodošlicu naših domaćina gospođe Cecelje i u drugom mandatu izabrane gradonačelnice gospođe Ratković. Za sva naše članice organiziramo besplatan prijevoz iz Zagreba, a naše predavačice što iz Hrvatske, što lokalne podijelit će svoje vrijedne prakse i poslovne modele koje su razvile za razvoj svog poduzetništva u ovom kriznom razdoblju – izjavila je Zrinka Peharec, predsjednica Centra poduzetnica.

- Nalazimo se u izazovnim vremenima koja traže kreativna i inovativna rješenja, a jedan od njih svakako je da se kao poduzetnice i poduzetnici međusobno još više povežemo, surađujemo, međusobno uvažavamo, jer dijelimo vrlo slično ako ne identičnu sudbinu na realnom tržištu. Radujem se što sam uz Centar poduzetnica i gradonačelnicu Varaždinskih Toplica gđu Dragicu Ratković domaćica B2B susretima u Varaždinskim Toplicama, 09. lipnja kako bi se po „relaksaciji“ mjera zaštite od covid pandemije, okupili i naravno razmijenili iskustva, ideje i kreativna rješenja za nastavak poduzetničkih aktivnosti izlaskom iz trećeg lockdown-a. Smatram da samo pozitivnim mislima, konstruktivnim djelima i zajedničkom potporom možemo sve ostvariti, pa tako i uspješan izlazak iz trenutačno izazovnih vremena. Sigurna sam da će mnogi pronaći odgovore za taj izlazak i na B2B susretima poduzetnica Hrvatske - Varaždinske Toplice u kojima ću i osobno sudjelovati te vjerujem dati i moj skromni obol. Radujem se što će svi sudionici ovog događanja ne samo imati prigodu okupiti se u mom restoranu, pogledati i moj uskoro završeni hotel Bernarda s četiri zvjezdice u Toplicama, nego i obići moje tvornice i proizvodnje Bernarda madraca u Pušćinama i Bernarda Nove za proizvodnju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka u Nedeljancu – kazala je Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda doo iz Varaždinskih Toplica.

- U ovim teškim, neizvjesnim vremenima za sve poduzetnike najznačajnija je podrška i solidarnost. Upravo mi je zato drago što će se održati B2B susreti poduzetnica Hrvatske u Varaždinskim Toplicama i što ćemo imati priliku jedni druge podržati i podijeliti pozitivne primjere prilagodbe na novonastalu situaciju. Svima nama treba malo poticaja. Ova situacija traje dugo, a trajat će i još neko vrijeme. Na nama je da budemo strpljivi pri čekanju povratka na „staro normalno" i da ne gubimo nadu. Zato ćemo se i okupiti, da jedna drugu motiviramo da u tom razdoblju čekanja ne stajemo, već da iskoristimo to vrijeme za nove ideje, promišljanja, usavršavanja. Činjenica je da je budućnost neizvjesna, no uz puno strpljenja i truda te samo pozitivnim stavom možemo doći do uspjeha – kazala je Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica, koja će također ugostiti sudionice i sudionike B2B susreta poduzetnica Hrvatske.

Za sve sudionice i sudionike osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Zagreba do Varaždinskih Toplica i natrag.  U sklopu B2B susreta, sukladno epidemiološkim mjerama, održat će se i Poduzetnički sajam, s proizvodima iz Varaždinske i Međimurske županije.