U tijeku savjetovanje o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina Foto: VV arhiva / ilustracija

U tijeku savjetovanje o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 21:16h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 30. srpnja do 29. kolovoza provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga. Radi raznovrsnijeg i kvalitetnijeg predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njeno provođenje u gradu Varaždinu, izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina povećava se broj članova Vijeća s pet na sedam. U Zakonu o kulturnim vijećima taksativno su navedena područja djelovanja kulturnih vijeća, stoga se ovim izmjenama Odluka o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina usklađuje s odredbama Zakona. Zbog dinamičnosti i stručnosti u predlaganju ciljeva i mjera iz djelokruga rada Kulturnog vijeća Grada Varaždina, imenovani članovi Vijeća bili bi nadležni za točno određena područja - priopćili su iz Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu-2021/), pod rednim brojem 19.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca na web stranici Grada Varaždina, zaključno do 29. kolovoza 2021. godine, na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za kulturu i obrazovanje, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci