U subotu 5. svibnja podjela certifikata i obilježavanje 15. obljetnice obnove Gradske tržnice

V.V. | 2.5.2018. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno

Na varaždinskoj Gradskoj tržnici će se u subotu, 5. svibnja, obilježiti čak dva značajna događaja. Naime, u 10:00 sati bit će upriličena svečana dodjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka' koje će primiti sedamdeset troje poljoprivrednika, prodavača s varaždinske tržnice.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, Savjetodavnom službom te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući 'Proizvode hrvatskog seljaka' izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Ovaj važan događaj prilika je i za proslavu 15. obljetnice velike obnove Gradske tržnice, koja je 03. svibnja 2003. otvorena u novom izdanju.

Izgrađena je potpuno nova klimatizirana mliječna hiža, prodajni objekti uz ulicu Petra Preradovića i uzduž parka kod Trga bana Jelačića, te nadstrešnica s čeličnom konstrukcijom.

Gradska tržnica svoje će posjetitelje toga dana počastiti varaždinskim klipičima, a mališane balonima i besplatnim oslikavanjem lica, dok će se za dobro raspoloženje svih pobrinuti najpopularniji zagorski glazbeni sastav 'Dečki z bregov', te Centar tradicijske kulture.